Yunan Komünist Lider Çipras'tan Hükümetine Yangın Desteği

Yunanistan Radikal Sol Koalisyon Partisi veya bilinen adıyla SYRIZA Genel Başkanı Aleksis Çipras yangınla mücadelesinde Türikye'deki sol çevrelere benzemedi ve Atina yangını dolayısıyla devletin çalışmalarına destek verdi zor dönemlerde birlik olmanın önemine değindi.



Aleksis Çipras Atina yangını dolayısıyla sosyal medyada paylaştığı mesajında, "Bu zor zamanlarda hepimizin temel kaygısı, felaketi azaltmak ama hepsinden önemlisi insan yaşamını korumaktır. Yangına müdahele eden itfaiyecilere desteğimi ve teste tabi tutulan vatandaşlarla tam dayanışmamı ifade ediyorum" dedi.

SYRİZA'nın yangınla mücadelesinde devlete verdiği destek Çipras ile sınırlı kalmadı. Milletvekilleri belli bir eleştiri dozu taşıyan mesajlarının yanı sıra genelde Atina'da önemli zararlara yol açan yangına karşı mücadelesinde devletlerinin yanında durdu.

Yunanistan'da muhalefet Türkiye'deki muhalefete adeta sorumluluk dersi verdi. Bir dönem iktidara da gelen Yunan komünist partisi SYRIZA'nın Avrupa Parlamentosu Delegasyonu Başkanı ve AP Başkan Yardımcısı Dimitrios Papadimoulis Yunanistan Atina yangınıyla mücadele ederken paylaştığı sosyal medya mesajlarında şöyle dedi:

"Bu kritik saatlerde, ülkenin insanını, altyapısını ve doğal zenginliklerini mümkün olduğunca korumak önemlidir. Büyük doğal afetlerle başa çıkmak için büyük sorumluluklar, ulusal plan ve kaynaklar takip edilir ve acildir."

Komünist partinin milletvekillerinden Elena Kountura ise yangınla ilgili mesajında "Yunanistan'ın yangınlar nedeniyle yaşadığı bu zor zamanlarda, yaşamın korunması ve mağdurların desteklenmesi mutlak bir önceliktir. İnsanüstü mücadeleleri için cephedeki kahramanlara, itfaiyecilere ve gönüllülere şükran ve saygılar" dedi.

-MERA25 DE DESTEK VERDİ

Avrupa Realistik İtaatsizlik Cephesi MeRA25 adlı partinin başkanı Yanis Varufakis devletin yangınla mücadelesi konusunda "Nefes nefese izliyoruz. Alevlere katlanan veya alev alma riski taşıyan insanları düşünerek. Şu an dayanışma ve birlik anı" diye mesaj attı.

Varufakis bir başka mesajında da "İtfaiyecilerimize, gönüllü orman itfaiyecilerine, yardımda bulunan herkese, tehlikede olan ve dumandan boğulan hemşerilerimize sabır diliyorum. Ve biz insanların pervasızca ona empoze ettiğimiz iklim değişikliği girdabında olan doğamıza da." dedi.

MeRA25 partisi ayrıca bazı fitne fesat çıkarmaya yönelik selfi ve Youtube görüntüleri çekmek yerine Twitter hesabındaki ana mesajını "Vatandaşlarımızın güvenliğinin öncelikli olduğu bu kritik anlarda, vatandaşlara kolaylık olması için bazı faydalı linkler ve bilgiler sunuyoruz" diye değiştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.