Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Yunanisten'a Giden Rus Turistler Yüzde 500 Arttı

Türkiye’nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağın düşürülmesine misilleme olarak Moskova’nın uygulamaya koyduğu yaptırımlar sonucunda Türkiye’yi ziyaret eden Ruslar önemli ölçüde azaldı. Moskovanın uygulamaya koyduğu yaptırımlar sonucu Türkiye'ye gelen turistlerin büyük bölümü rotayı Yunanistan'a çevirdi. Bu sebeple,  Yunanistan’a giden Rus turistlerin sayısının yüzde 500’den fazla arttığı bildirildi.

Rusya Tur Operatörleri Derneğince bugün yapılan bir açıklamada Mart ayında10 bin kadar Rusun Yunanistan’ı ziyaret ettiği belirtidi ve bu rakamın geçen yılın eş ayına göre yüzde 523,6 oranında bir artış oluşturduğuna dikkat çekildi.

Yunanistan’ı Mart ayında ziyaret eden Rusların yaklaşık 8 milyon euro (8.9 milyon dolar) harcadığı belirtilirken bunun geçen yılın eş dönemindeki rakamdan yüzde 180 daha fazla olduğunun altı çizildi.

Açıklamayı yansıtan Moscow Times gazetesi ise “Yunanistan’a büyüyen ilgi, Moskova’nın Türkiye ve Mısır’a uçuşların yasaklanmasının ardından ortaya çıktı” dediği haberinde Türkiye ve Mısır’ın bir zamanlar Rus turistler için “popüler destinasyonlar” olduğunu anımsattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.