Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Zarif: ABD, İran'a Karşı ‘Psikolojik Savaş' Yürütüyor

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’nin 2015 tarihli nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra hedeflerini gerçekleştirmeyi başaramadığını belirterek, ABD’nin İran ve ortaklarına karşı “psikolojik savaşı” yürütmekle suçladı.

İngilizce yayın yapan Press TV haber kanalına göre, İran televzyonunun bir programına katılan Cevad Zarif,  “Bugün Amerikalılar,  aslında psikolojik savaşa odaklanıyor ve çalışmalarını İranlılar ve uluslararası ortaklarımıza psikolojik baskı uygulamada yoğunlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Zarif,  ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesini “yasa dışı” olarak nitelerken de ABD’nin anlaşmayı ihlal etmekle kalmadığını, iki ülke tarafından 1955 yılında imzalanan Dostluk ve Ekonomik İlişkileri Antlaşmasına aykırı biçimde hareket ettiğini de kaydetti.

Tahran ile iyi ilişkiler içinde olmayan Kanada gibi ABD’nin yakın müttefiklerinin bile nükleer anlaşma konusunda Washington’a karşı tavır aldığına işaret eden Zarif, “Trump’ın nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmasından bu yana Amerikalıların arzu ettikleri hedeflerin hiç  birini başaramadı” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AbdIranCevad Zarif
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.