Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları mgm tim süt ukrayna istanbul büyükşehir belediyesi icralık yeni anayasa aysal trt MÜSİAD Yönetim Kurulu sulh hukuk mahkemesi

2017 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Tercihleri Başladı

2017-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) milli sporcu yerleştirme tercihleri bugün başladı. Tercihler, 25 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, ÖSYS kılavuzunun 8.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 17- 25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak ve tercih işlemi, 25 Ağustos saat 23.59’da sona erecek.

Başvuruları kabul edilen adaylar, tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacak. Açıklamaya göre, adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek.  Engelli Adaylar, tabloda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programlarını tercih edemeyecek.

Öte yandan tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.