Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Açı Eğitim Kurumları’ndan LYS Tavsiyeleri

Lise mezunlarının gireceği üniversite sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) oturumları, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. LYS oturumlarına toplamda 1 milyon 73 bin 18 aday girecek. Öğrencilerin heyecanla beklediği sınav öncesinde Açı Eğitim Kurumları uzmanları öğrenciler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Açı Eğitim Kurumları uzmanları, öğrencilerin sınav sonuna kadar sınıftan ayrılmamaları ve soru kitapçığı ile optik formun doğru kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz, LYS öncesinde öğrencilere sınav öncesi tedirginliği ve heyecanı azaltmak için ve sınav esnasında başarıyı artırmak için neler yapılması gerektiği hakkında önemli açıklamalar yaptı.  
 
“Uyku Düzeninizi Değiştirmeyin, Sınav Öncesinde Dışarıda Yemek Yemeyin”

Sınava sayılı günler kala adayların beslenme ve uyku düzeninin bozulmaması gerektiğine dikkat çeken Hülya Yavuz, şunları söyledi: “Uyku ve beslenme düzeninde değişiklikler yapmamaya çalışın, sınava geç kalırım korkusuyla her zaman olduğundan daha erken bir saatte uyumayın. Sabah kalkma saatiniz 6:30, 7:00’yi geçmemeli. Sınav sabahı genel alışkanlığınız nasılsa öyle bir kahvaltı yapın. Önerilen her besini tüketmeliyim düşüncesi ile alışık olduğunuzdan fazla miktar ve çeşitte besin tüketmeyin ve mümkün olduğunca dışarıda yemek yemeyin. Eğer hiç kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa kendinizi biraz zorlayıp şekerli yiyecekler tüketebilirsiniz.”

Yakın Çevrenizle Tartışmalardan Uzak Durun

Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birinin de sınav öncesi psikoloji olduğunu vurgulayan Yavuz, yakın çevreyle moral bozucu tartışmalardan uzak durulması gerektiğini ve rahat ortamlarda bulunmanın faydalı olacağını ifade etti.

Boş Bıraktığınız Soruya İşaret Koyun

Yavuz, adayların soru kitapçığı ve optik formu iyice kontrol etmeleri gerektiğinin altını çizerek, “ Sınav anında kimin ne yaptığıyla hiç ilgilenmeyin, sadece kendi kağıdınıza odaklanın. Bazı sorular size çok kolay gelebilir ve cevabin böyle olmadığını düşünebilirsiniz, oysaki bu da sınav tekniğinin bir parçasıdır. Bos bıraktığınız soruya kitapçıkta küçük bir işaret koyarsanız böylelikle hem kaydırma riski azalır hem de sonradan soruyu yapmak için döndüğünüzde soruyu bulma noktasında sorun yaşamazsınız. Sınav salonundan çıkmadan son kez kitapçığınızı ve cevap kağıdınızı kontrol edip, görevliye teslim edin” dedi.

1 milyonun üzerinde adayın gireceği sınavda sorular tercih edilecek bölüme göre cevaplanacak. 5 oturumda gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. Adaylar bölüm tercihlerini 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.