Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Ankara Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme Bölümüne İlk Öğrencilerini Alacak

Bakanlar Kurulu kararı ile 14 Ağustos 2014’te Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesi “Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetim Bölümüne” ilk öğrenci alımı yapılacak.
 
Ankara Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, üniversitenin 16. fakültesi olarak 14 Ağustos 2014’te Bakanlar Kurulu Kararı ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulduğu hatırlatıldı. Ankara Üniversitesi’ne bağlı Fakülte, Enstitüsü ve Yüksekokullarda 1930’lu yıllarda başlayan gayrimenkul değerleme, gayrimenkul hukuku, arazi geliştirme, arazi yönetimi ve koruma, arazi ekonomisi, şehircilik ve kent bilimleri, yerel yönetimler, sigortacılık, aktüerya, ulaştırma ve uluslararası ticaret gibi alanlardaki bilgi birikimi, yeni bir fakülte çatısı altında toplanarak bilim dünyası ve topluma nitelikli bireylerin kazandırılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada, “Fakülte Lisans Programları; gençlere hızlı çözümler üretebilme, alanında öncü, teorik ve uygulamalı eğitim ile mesleki bilgi ve beceri geliştirme ve iş başında eğitim olanağı sunmaktadır. Mezunların dünyanın her yerinde kolayca iş bulabilecek niteliklere sahip olabilmesi için lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim programları hazırlanmış ve programların uluslararası akreditasyonu çalışmalarına yürütülmektedir” denildi.
 
Fakültede üç bölüm ve bu bölümlere bağlı altı anabilim dalı kurulduğu belirtilen açıklamada fakültenin bölüm ve anabilim dalları şöyle sıralandı:
 
“Toplam dört yıl (sekiz yarıyıl) süreli lisans eğitimi uygulanan Fakülte programları; daha çok disiplinlerarası çalışma ve yeni iş alanlarında uygulama ağırlıklı bölüm ve programlar olarak hazırlanmıştır. Lisans programlarında teorik eğitimin yanından ikinci ve üçüncü sınıf sonlarında en az 7 hafta süreli iş başı eğitimi ve staj çalışması ile proje hazırlama ve sunuşlarla uygulama becerisinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Bölümlere bağlı anabilim dalları içinde bilim dalları ve araştırma grupları oluşturulmuş olup, her grupta yürütülen proje çalışmalarına lisans ve lisansüstü öğrenci katılımı zorunlu tutulmaktadır. Fakültenin Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ile Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü’nün öncelikle lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başlaması planlanmıştır. Üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2 Şubat 2007 tarihinde kurulan ve Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi (IVSC)’ne üye olarak kabul edilen, eğitim programlarının mesleki akreditasyonunun ise Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (RICS) tarafından yapıldığı Taşınmaz Geliştirme (Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi) Anabilim Dalı’nın oluşturduğu Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’ne ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacaktır. Bölümlerin tecrübeli ve deneyimli kadrosu ile 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren eğitim vermeye başlayacak olan Fakülte, büyük önder Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hem gençlere marka değeri yüksek diploma ve mesleki beceri kazandırılması, hem de toplumsal ve ekonomik gelişmeye katkı yapacak eğitim ve araştırma projelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasına hizmet edecektir."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.