Öne Çıkanlar terörist abd rusya bugünün gündem başlıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği

Atanan Öğretmen Sayısı Yarım Milyonu Geçti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2003’ten bu yana 542 bin 120 öğretmen ataması yapıldığını, toplam öğretmen sayısının bugün itibarıyla 921 bin 389’a ulaştığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Avcı, Başbakan Davutoğlu'nun aday öğretmenlerle buluşmasının, onlara hitap etmesinin, bir başbakanla öğretmenlerin buluşmasından daha çok, “Hangi işi yaparsa yapsın, hoca sıfatıyla temayüz eden, hocalık mesleğine düşkünlüğünü her fırsatta belli eden, akademi dünyasının nadir münevverlerinden biri ve en önemlisi bir meslek büyüğü ile bir araya gelme” anlamını taşıdığını söyledi.

-“TOPLAM ÖĞRETMEN SAYISININ BUGÜN İTİBARIYLA 921 BİN 389”-

Son dönemde, eğitimin bütün alanlarında olduğu gibi, maarifin can damarı öğretmenlik mesleğine özel bir önem verdiklerini belirten Avcı, toplam öğretmen sayısının bugün itibarıyla 921 bin 389’a ulaştığını söyledi. 2003 yılında 543 bin 896 öğretmen bulunduğunu ve 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmenin atamasının yapıldığını ifade eden Avcı, yapılan bu atamalarla birlikte, Türkiye geneli öğretmen doluluk oranının yüzde 93'ü geçtiğini belirtti. 2003'ten itibaren engelli atamasına özel önem ve öncelik verdiklerini ekleyen Avcı, 2003’ten bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmen atamasının yapıldığını vurguladı. Son 3 yılda, engelli öğretmen adaylarının atanma taleplerinin tamamının yerine getirildiğini kaydeden Avcı, öğretmen ücretlerine ilişkin şöyle konuştu:

-“ÖĞRETMEN MAAŞI 470 LİRADAN 2 BİN 509 LİRAYA YÜKSELDİ”-

“Öğretmenlerimizin maaşları 2002 yılında 470,20 lira iken, 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla 2 bin 509 liraya yükselmiştir. Bu rakamların, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin maaşları olduğunu belirtelim. 2002 yılında ek ders ücretinin saati net 2,75 lira iken 2016 yılında net 10,48 lira olmuştur. Öğretmenlerimizin hafta sonu görev aldıkları okul kurslarında aldıkları ek ders ücretleri de yüzde 100 artırılmıştır.”

Toplam 774 saat olan Aday Öğretmen Yetiştirme Programının, 1 Mart 2016'den beri devam ettiğini, programın 31 Ağustos 2016'da sona ereceğini ve yeni öğretmenlerin 1 Eylül 2016'dan itibaren yeni görev yerlerinde hazır olacaklarını aktaran Avcı, “Aday Öğretmen Yetiştirme Programımızın faydalı olacağına ve ‘insan, insan gölgesinde yetişir’ düsturunu hayata geçireceğine yürekten inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.