Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon gündem özeti gazi

Bakan Selçuk: “Köy Okulları Ülkemizin Yüreği, Kalbi Ve Geleceğidir”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Birleştirilmiş sınıflar veya köy okulları ülkemizin yüreği, kalbi ve geleceği ile ilgili bir konu." dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen “Köy Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı”, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü Genel Müdürü Adnan Boyacı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Köy Okulları Değişim Ağı Derneği (KODA) Genel Koordinatörü Mine Ekinci ile öğretmenlerin katıldığı törende kamuoyuna duyuruldu.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bugün buraya eğitim öğretim hayatına birleştirilmiş sınıflarda okumuş bir Bakan olarak çıkıyorum. Birleştirilmiş sınıflar veya köy okulları ülkemizin yüreği, kalbi ve geleceği ile ilgili bir konu. Bizim 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde sürekli vurguladığımız şey imkanı daha zayıf olan okullara, öğretmen eğitimine, öğrenme güçlüğü olan çocuklarımıza daha fazla yatırım yapmak ve bu ülkenin her köşesindeki birleştirilmiş sınıflar başta olmak üzere bu programlarla destek vermek. Birleştirilmiş sınıflardaki 7 bin öğretmenimizin hepsine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çabalarla yapmak istediğimiz şey ülkemizdeki tüm köy okullarının topyekûn olarak bir iyileşmeye doğru yönelmesi ve bunu yaparken de öğretmenlerimize destek verilmesidir. Eğer öğretmenimiz güçlü olursa, öğretmenimiz mutlu olursa bizler de mutlu olacağız. Çünkü öğretmenimin gülümsemesi çocukların gülümsemesi anlamına geliyor” dedi. 

"Bu projenin geleceği için çok umutluyum"

Ziya Selçuk, “Bu çalışma basit bir çalışma gibi görünmesin lütfen çünkü çok sayıda öğretmenin deneyimi var. Sabancı Vakfı’nın, MEB’in, KODA’nın ve meslektaşlarımın çok büyük çalışmaları var. Bu çabalarla ‘artık yalnız değilsiniz, tüm finansman ve kaynağımızla yanınızdayız’ mesajı verildiği için bu projeyi çok önemsiyorum. Emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum çünkü köy okullarının güçlendirilmesi konusunda çok daha somut bir adım attık ve çok daha güzel bir hedef ortaya koyduk. Sadece MEB’in çabalarıyla bu iş olmaz, bu bir millet ödevidir, bunu hep beraber yapacağız. Biz Türkiye’nin birikimini kullanacağız ve bunu kullandığımız için daha güçlü olacağız. Bu projenin geleceği için çok umutluyum, bu projenin ve bu kapsamdaki diğer çalışmaların tüm Türkiye geneline fayda sağlanacağına inanarak ‘güçlü öğretmen güçlü geleceğe’ hizmet eden tüm kişi ve kuruluşlara şükranlarımı tekrar sunarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.