Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi terör Hadise elazığ palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

BİLSEM’lere 13 Bin 491 Öğrenci Yerleşti

Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) öğrenim görmek üzere yapılan seçme sınavları sonuçlandı. Bu yıl gerçekleştirilen sınavlar ile 13 bin 491 öğrenci BİLSEM’lere yerleşti.

Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim görmek üzere aday gösterilen 1, 2 ve 3. sınıf düzeyindeki 398 bin 578 öğrenciden 13 bin 491’i BİLSEM’e yerleşmeye hak kazandı. Bu yıl BİLSEM’e yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin alanlarına göre dağılımı, 10 bin 793 genel zihinsel, bin 590 resim, bin 108 müzik yeteneği şeklinde gerçekleşti.

BİLSEM’lerde 37 Bin 722 Öğrenci Öğrenim Görecek

Bu yıl genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirme sınavına girmeye hak kazanan 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen ilk yerli zeka ölçeği olan Anadolu Sak Zeka Ölçeği (ASİS) uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) açıklanan sonuçlara göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılında BİLSEM’lere yapılan öğrenci seçimi ile birlikte BİLSEM’lerde öğrenim görecek öğrenci sayısı 24 bin 231’den 37 bin 722’ye ulaştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.