Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye google akbank vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Çocuğunuzu Okula Alıştırmanın Yolları

Okulların açılmasına az bir süre kala yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanı içerisine giren öğrenciler için Dr. Fevzi Özgönül, çocukların bu heyecanı yenmesi ve okula alışması için 7 yol açıkladı.


“Hazırlanmasına Mutlaka Yardımcı Olun”


İlk adım olarak sabah hazırlığını gösteren Dr. Özgönül, çocukların üstünün giydirilmesine ve hazırlanmasına mutlaka ailelerin yardımcı olması gerektiğini belirtti. “Kesinlikle kahvaltı yaptırın” diyen Özgönül, sağlıklı yiyeceklerin önemine değindi.

“Sıradan Bir Günmüş Gibi Davranın”


“Bugün sıradan bir gün” diyen Dr. Özgönül, ailelerin bunu unutmadan her zamanki gibi bir günmüş gibi davranmalarının önemini ifade etti. Destek olmak amaçlı farklı bir şekilde davranılmaması gerektiğini vurguladı.


“Mutlaka Birlikte Olun”


İlk günler ailelerin çocuklarıyla birlikte olmasının önemini “Mutlaka birlikte olun” sözleriyle açıklayan Dr. Özgönül, okula birlikte gitmenin çocuğa güven duygusu vereceğini ifade etti. Ders arasında ailesini gören çocukların ise kaygılı halinden kurtulacağını belirtti. Yine de ailelerin bunu devamlılık haline getirmeyip, kısa bir süre devam etmesi gerektiğini vurguladı.


Cümlelerinizi Dikkatli Kurun


“ Ona destek olduğunuzu belirten cümleler kullanın” diyen Dr. Özgönül, kullanıların kelimelerin önemine dikkat çekti. Özgönül, cümlelerin önemini “Ona sakin ‘Korkma’, ‘Ben buradayım’ gibi cümleler kurmayın. Çünkü sizin çocuğunuza ‘korkma’ demeniz, onda ‘okul acaba korkulacak bir yer mi?’ fikrini oluşturur” sözleriyle ifade etti.


Kıyaslama Yapmayın


Okula adapte olamayan çocuklar için ailelerin öğretmenlerden ve okul rehber öğretmeninden yardım alması gerektiğini hatırlatan Dr. Özgönül, bu yardımın ailelerin işlerini kolaylaştıracağını belirtti. Çocuklara karşı ise “Çocuğunuzu sakın başka arkadaşları ile kıyaslamayın” diyerek bu durumun çocukta kötü etkilere neden olabileceğine dikkat çekti.


“Doktordan Yardım Alın


Okula gitmek istemeyen çocuklar için ise önce öğretmenden, daha sonra bir doktordan yardım alınması gerektiğini ifade etti. Dr. Özgönül, bu yardımın hem çocuğun, hem de velinin süreci daha sağlıklı götürmesini sağlayacağını belirtti.


“Okul ve Öğretmenle İletişim İçinde Olun”


Dr. Özgönül, “Okul ve öğretmeniyle mutlaka iletişim içerisinde olun” diyerek veli yokken çocuğun neler yaptığı hakkında bilgi sahibi olmanın çocuğunun başarılı bir eğitim hayati olmasına katkı sağlayacağını açıkladı

Anahtar Kelimeler:
Dr. Fevzi Özgönül
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.