Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

İGA Finalistleri Eğitimlerine Başladı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması’nda finale kalan 36 gencin eğitimleri bugün başladı.

Bu yıl üçüncüsü “Hayallerine Uç” sloganıyla İGA ana sponsorluğunda ve İTÜ desteğiyle düzenlenen ‘İGA –Liselerarası Model Uçak Yarışması’nda finale kalan 9 gruptan 36 genç, bugün itibariyle eğitimlerine başladı. İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen ve 3 hafta sonu sürecek eğitimlerde öğrenciler, bir model uçağı adım adım nasıl tasarlayacaklarını öğrenecek. Eğitimlerin ardından yarışmanın finali 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak.

Bu yıl geçmiş yılların aksine İstanbul dışında okuyan lise öğrencilerine de ev sahipliği yapan yarışma, şehir dışından eğitime gelen öğrencilere konaklama imkânı sağlarken gençlerin İstanbul’u daha yakından tanımaları için kültür turları da kapsayan bir program hazırladı.

Birinci Takıma 6 Bin TL Ödül

20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak “Teknofest İstanbul” kapsamında gerçekleşecek finalde öğrencilerin yaptıkları model uçaklar jüri oylamasına sunulacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekleri kazanacak.

“Alanda Kaliteli İş Gücü Oluşturmayı Amaçlıyoruz”

Yarışmanın ana sponsoru İGA Havalimanı İşletmesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren, üçüncüsü düzenlenen yarışma finalinin, Türkiye’de ilk defa düzenlenecek Teknofest kapsamında yapılacağını belirterek, “Bu yıl Türkiye genelinde 30 farklı okuldan 150 öğrencinin başvurduğu programımıza her geçen yıl ilginin artmasından dolayı gururluyum. Teknofest kapsamında yapılacak finale, zorlu yollardan geçerek gelen 36 öğrencimiz eğitim programlarına başladı. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kendi tasarladıkları model uçakları, tüm fazlar tamamlandığında yılda 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda göklere yükseltecek. Geçtiğimiz 3 yılda (2016-2017-2018) toplam 430 öğrenci başvurmuş olup 113 öğrencimiz eğitim aldı. Gençlerimizle birlikte geleceği tasarlamaktan gurur duyuyoruz. Yarışma ile gençlerimizin Türk havacılık sektörüne olan ilgileri arttırmak, havacılık ve uçak mühendisliği gibi alanlara yönelmelerini sağlamak ve bu alanda kaliteli iş gücü oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ItüİGA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.