Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

İÜ'de Bir Enstitüye Aziz Sancar'ın Adı Verildi

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsünün adı "Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü" olarak değiştirildi.

"Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılması ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan İşletme Fakültesinin adı İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Maltepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin adı İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Okan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin yeni adı ise "Mühendislik Fakültesi", Güzel Sanatlar Fakültesinin adı ise "Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi" oldu. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin adı İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.
Kararla bir başka bölümle birleştirildiği için tüzel kişiliği kalmayan bazı yüksek okullar da kapatıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.