Öne Çıkanlar ankara konya chp deprem sgk bodrum Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank pakistan veysel eroğlu tsk cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır

LYS Sonuçları Açıklandı

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarına http://www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarına bakanlığın internet adresinden ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınan ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarına bakanlığın internet adresinden ulaşabilecek. 

Bakanlığın açıklamasına göre, merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunurlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapıldı.

127 BİN 283 ADAY YERLEŞTİ

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin verilere göre, merkezi yerleştirmede 127 bin 480 kontenjandan 197’si boş kaldı. 437 bin 70 öğrenci tercih yaparken 127 bin 283’ü yerleşti.  Yerel yerleştirmede ise 1 milyon 141 bin 318 kontenjanın 342 bin 392’si boş kaldı. 1 milyon 17 bin 891 adaydan 798 bin 926’sı yerleşti.

Merkezi yerleştirme sonucunda 33 bin 694 aday 1. tercihine, 35 bin 148 aday 2. tercihine, 27 bin 912 aday ise 3. tercihine yerleşti. Yerel yerleştirme sonucunda ise 503 bin 970 aday 1. tercihine, 118 bin 327 aday 2. tercihine, 84 bin 619 aday ise 3. tercihine yerleşti.

YÜZDE 50 ANADOLU, FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİNE YERLEŞTİ

Genel olarak merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre, öğrencilerin yüzde 50’si anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerine, yüzde 15 imam hatip lisesine, yüzde 35’i ise meslek liselerine yerleşti.

MEB, merkezi yerleştirme işlemlerinde adayların sınav puanlarına göre yerleştirildiğini sadece 51 adayın sınav puan eşitliği durumu oluştuğu için bu adayların Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne göre yerleştirildiğini kaydetti.

Yerel yerleştirme sonucunda puanlarında eşitlik oluşan 252 aday için kontenjan artırımı yapıldığını belirten MEB, yeniden yerleştirme yapıldığını, bu işlem sonucunda puanlarında eşitlik oluşan 5 adayın ilgili okullara manuel yerleştirildiğini ifade etti. MEB bu 5 adayın hiç yerleşemeyen veya önceki durumda kontenjanı dolmamış olan okullara yerleşmiş adaylar olduğu için yer değişikliğinden kaynaklı herhangi bir hak kaybının oluşmadığını açıkladı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.