Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

LYS Sonuçlarının Açıklanmasına Saatler Kaldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları 11 Temmuz Salı Günü yani yarın açıklanacak.

Lise son sınıf öğrencileri, iki aşamalı sınav sürecini tamamladı. İlk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girip barajı geçerek LYS’ye girmeye hak kazanan öğrenciler ve velileri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yarın açıklanacak LYS sonuçlarının açıklanması ile sınav maratonu yerini üniversite-bölüm tercihi heyecanına bırakacak.

LYS Sonuçları Yarın Saat Kaçta Açıklanacak?

Merakla beklenen 2017 LYS sonuçlarının 11 Temmuz Salı günü ilan edileceği kesinleşirken, saat kaçta açıklanacağına ilişkin ÖSYM’den bilgilendirme yapılmadı. ÖSYM, 2016 LYS sonuçlarını saat 17.00'dan sonra açıklamıştı. Saat konusunda resmi bir açıklama gelmemesine karşın 2017 LYS sonuçlarının da 17.00'dan sonra açıklanması bekleniyor.

LYS Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

LYS 2017 sınav sonuçları ÖSYM'nin sorgulama ekranından öğrenebilecek. LYS 2017 osym.gov.tr sınav sonuçlarını sorgulama ekranından öğrenebilecek.

LYS Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde sayılacaktır. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:
-LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
-YGS puanları ve başarı sıraları
-LYS puanları ve başarı sıraları
-Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
-Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

LYS’ye Kaç Kişi Girdi?

LYS-1'e 839 bin 124, LYS-2'ye 470 bin 409, LYS-3'e 832 bin 994 ve LYS-4'e 538 bin 885, LYS-5'e ise 101 bin 332 aday başvuruda bulundu. 2017 LYS'ye toplam 1 milyon 72 bin 396 kişi girdi.

LYS Sonuçları Üniversiteye Girişte Nasıl Kullanılacak?

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, LYS’de 180 ve üzeri puan alan adaylar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Yazılı olarak yapılan açıklamada, 180 ve üzeri puanı olmayan adayların, sadece ön lisans programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacağı aktarıldı. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunmayacağı da bildirildi.

LYS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2017 tercih kılavuzuna göre, tercihler 18 Temmuz ile 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda da olduğu gibi aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklar. Aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak gerekli işlemler yapılabilecek. Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemi yapacak olan adaylar, tercihlerini geçmiş yıllarda yapılan yerleştirme sonuçlarına göre yapacaklar. Tercih işlemlerinde adayların puanlarından çok başarı sıralamaları önemli olacak. Adaylar, tercih sonuçlarını da yine ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler. 

Üniversiteye Girme Hakkı Kazananlar Ne Zaman Kayıt Yapacaklar

Her yıl eylül ayının ilk haftasında olan üniversite kayıtları, bu yıl ağustos ayına alındı. ÖSYM tarafından henüz kayıt takvimi ile ilgili açıklama yapılmadı. Ancak üniversitelere sözlü olarak kesin kayıtların Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

YÖK Kontenjanları Açıkladı 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen yıl 778 bin olarak açıkladığı kontenjanlar, bu yıl 800 bine yükseldi.4 yıllık lisans programlarında 2014'te 414 bin 244 kontenjan ayrılmıştı, bu yıl 422 bin 305 kontenjana yer verildi. Önlisans programlarında kontenjan sayısı ise 364 binden 379 bine yükseltildi. Özel yetenek bölümlerine ise 25 bin 803 kontenjan verildi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.