Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken CHP Sözcüsü Öztrak CHP İzmir Milletvekili Kani Beko

LYS ve YGS Sınavına Giren Adaylar İçin Bugün Son Gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , YGS ve LYS'ye giren üniversite adaylarının, ÖSYS’deki eğitim bilgilerini kontrol etmesini ve eğitim bilgisini seçmesi gerektiğini duyurdu. LYS ve YGS'ye giren tüm adayların en geç 3 Temmuz(bugün) tarihinde saat 16.00’a kadar bilgilerini onaylamaları gerekiyor.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, adayların 2017-YGS ve LYS  değerlendirme işlemlerinde ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanıldığı için bilgilerin güncellenmesi istendi.

ÖSYM, bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu  tespit eden adayların, mezun oldukları ve olacakları ortaöğretim kurumları ile  görüşerek, eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi  üzerinden düzelteileceğini açıkladı. 

Yapılan açıklamaya göre; adayların, bireysel olarak ÖSYM'ye yapacakları değişiklik ve düzeltme taleplerinin kabul edilmeyeceği, seçme ve onay işlemini yapmadığı  takdirde, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) işlemlerinin yapıldığı tarihte aktif  olan eğitim bilgisi kullanılacağı, eğer bilgilerin arasında aktif eğitim bilgileri arasında  bulunmuyorsa son mezuniyetinin dikkate alınacağı bildirildi.

ÖSYM’den, YGS ve  LYS adaylarına yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını  istedikleri eğitim bilgilerini  "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2017/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden kontrol  etmeleri, seçmeleri ve onaylamaları gerektiği  uyarısı yapıldı. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.