Milli Eğitim Bakanından Suriye Yanıtı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ikamet ve çalışma izni bulunan Suriyeli vatandaşlardan, Arapça dil eğitimi tahsili almış uzman kişilerin, sınırlı sayıda öğretmen ihtiyacına binaen ek ders ücreti karşılığı valiliklerce görevlendirildiğini belirtti.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın soru önergesini yanıtlayan Bakan Yılmaz, ülkede geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarının, “Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik” hükümlerine göre eğitim meslek grubunda çalışma izni aldığını belirtti. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kapsamda bakanlığımız ön onayı ile geçici koruma altındakilerin eğitim meslek grubunda, resmi ve özel kurumlarımızda istihdam edilmesi öngörülmektedir. Bu kapsamda yürütülecek faaliyetler için ikincil mevzuat çalışmalarına başlamıştır. İkamet ve çalışma izni bulunan Suriyeli vatandaşlardan, Arapça dil eğitimi tahsili almış uzman kişilerden, istisnai durumlarda (proje okullarında) sınırlı sayıda öğretmen ihtiyacına binaen ek ders ücreti karşılığı valiliklerce görevlendirme yapılmıştır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.