Öne Çıkanlar ankara konya sgk bodrum deprem chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata kastamonu

Öğretici: AYM Kararı Verdi, Sırada Paydaşlarla Gerçek Bir Meslek Kanunu Yapmak Olmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı sonrası ÖMK ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Öğretici’nin açıklamaları şöyle;

“Anayasa Mahkemesi’nin 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanununun bazı maddelerinin iptaline dair kararı bugün (27 Eylül 2023) tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Bazı maddelere ilişkin vermiş oldukları kararın gerekçesi de yayımlanmış oldu.
İlk günden itibaren söylediğimiz bir şey var. 12 maddelik MESLEK KANUNU olmaz! Dönemin bakanlık yetkililerinin ‘yaptım oldu’ anlayışı ile hareket ederek, hiçbir paydaştan görüş dahi almadan TBMM’ye sunulan ve tüm itirazlara rağmen noktası değişmeden geçen taslak kanunlaştı. AYM sürecine giden ve sahada bir milyonun üzerinde öğretmeni etkileyen kanun maddeleri yürürlükte iken şimdi AYM kanunun bazı maddelerini iptal etti.
Milli Eğitim Bakanı Sn. Yusuf TEKİN ilgili kanun hakkında açıklama yaparak,  AYM’nin gerekçeli kararı sonrası gerekenleri yapacağız demişti. Biz de bir paydaş olarak buradan sesleniyoruz;
AYM gerekçeli kararını verdi, sırada öğretmenlerimizin gerçek ihtiyaçlarını karşılayan, GERÇEK BİR MESLEK KANUNU’na ihtiyaç vardır. Tüm paydaşlardan fikir alarak, BİRLİKTE yapılabilecek bir kanun öğretmenlerimizin gerçek ihtiyaçlarını karşılayabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.