Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz Gürer bugünün gündem özeti dünya sağlık örgütü Afrin ataşehir belediyesi

Öğretici: “Eğitimden, Öğretmenden Kısarak Gelecek İnşa Edilmez!”

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, "Kamuda göreve yeni başlayan öğretmenler 11.700 lira, özel okullarda çalışan bir çok öğretmen de asgari ücret ve altında maaş almaktadır. Eğitimden, öğretmenden kısarak gelecek inşa edilmez!" dedi. 

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici'nin açıklamaları şöyle;

"Kamuda göreve yeni başlayan öğretmenler 11.700 ₺, özel okullarda çalışan birçok öğretmen de asgari ücret ve altında maaş almaktadır.

2023 Ocak verilerine göre Yoksulluk sınırının 29 bin ₺, açlık sınırının 9 bin ₺'ye yükseldiği şu dönemde öğretmene verilen bu ücretler geleceğin ve gençlerin önemsenmediğinin göstergesidir.

Özel okullarda çalışan meslektaşlarımız patronların insafına terk edilmemeli, eğitimde fırsat eşitliği ve kamusal eğitimin gelişmesi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalı, tüm öğretmenlerin alım gücü artırılmalıdır.

Eğitimden, öğretmenden kısarak gelecek inşa edilmez!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.