Öne Çıkanlar bugünün gündemi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hakkari gündem özeti terör Hadise abd terörist çin CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin gündem başlıkları

Öğretici: Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına Hazır Mı?

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ Milli Eğitim Bakanlığı’nın Cumhuriyetin ikinci yüz yılına hazırlığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Öğretici'nin açıklamaları şu şekilde;

"İlelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını tüm yurtta coşku ile kutladık. Tam bağımsızlığın ve egemenliğin kıymetini iyi bilen bir millet olarak gelecek kuşaklarımızı da buna göre yetiştirmeliyiz.

Cumhuriyetimizin ilk yıllardan itibaren en önemli konuların başında eğitim gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eğitime verdiği önem ise tartışılmazdır. En zor şartlarda dahi eğitimin en önemli konu olarak görüldüğü zamanlarda günümüze geldik. Peki ikinci yüzyıla Milli Eğitim Bakanlığı hazır mı?

Eğitim politikaları siyaset üstünde olmalı, günübirlik veya kişiye göre alınan kararlarla gerek sistem gerek mevzuat gerek uygulama değişikliği olmamalıdır. Her gelen bakanın kendine göre doğru olanı yapma gayreti ne yazık ki hiçbir çocuğumuzun başladığı sistem ile mezun olamama sorununu ortaya çıkarmıştır.

Yaklaşık 20 milyon öğrencimizi ve 1 milyondan fazla öğretmenimizi birinci dereceden etkileyen kararlar anlık söylemlerle alınamaz! Eğitim tüm paydaşlarının içerisinde yer alacağı, eğitimin ve sorunlarının detaylı tartışılacağı toplantılar ve çalıştaylar düzenlenmelidir.

Tüm bu çalışmaların sonucunda gerek bakan, gerekse hükümet değişikliklerinde sistem ve uygulama değişikliği olmamalıdır. Ama ne yazık ki şimdiye kadar ortaya konulan uygulama bakanla birlikte sistemlerin, sınavların ve uygulamaların değişmesi olmuştur.

İkinci yüzyılda en zengin kaynağımız olan gençlerimizi eğitim ve bilimle buluşturmalı, başöğretmenimizin işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine gençlerimiz ile ulaşmalıyız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.