Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem Covid19 recep tayyip erdoğan erdoğan gündem başlıkları konser palandöken

Öğretici: “Öğretmenlerin Ücretleri Yoksulluk Sınırının Üzerine Çıkarılmalıdır”

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici öğretmen maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici’nin açıklamaları şöyle;

“Öğretmenler odasında ücretli-geçici-sözleşmeli ayrımına bir de uzman-başöğretmenlik getirildi. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkmadan önce, kanun aşamasına ve sonrasında da sürekli ifade etmiş; öğretmenler odasında ayrım olmamasını, unvana ve sınava gerek olmaksızın her öğretmenin maaşının artması gerektiğini anlatmıştık.

15 Ocak itibarıyla öğretmenler odasında ücretlerde de ayrım yapılmış, aynı işi yapanlar arasında ücret dengesizliği oluşturulmuştur. Açlık sınırının 10 bine yaklaştığı günümüzde öğretmen maaşının da bu sınırda olması kabul edilemez! Kirasını ödeyemeyen, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan öğretmenler nasıl kendini eğitime verebilir. Şartsız, koşulsuz her öğretmenin ücreti yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.