Öne Çıkanlar su içmenin faydaları Intercityİstanbulpark Aile Hekimi Dr. Didem Altay Gazi kilo kontrolü için su için su DP Genel Başkanı Uysal DP Genel Başkanı Gültekin Uysalın bayram mesajı Dünyanın en pahalı ülkeleri skolyoz nedeni

Öğretici: “Son 10 Yılda Öğretmen Maaşının Alım Gücü Eridi”

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici öğretmen maaşlarının 10 yıllık alım gücü ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


AES Genel Başkanı Öğretici’nin açıklamaları şöyle;

“Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin aldıkları ücretlerin alım gücü her geçen yıl daha da erimiştir. 10 yıl önce gerek asgari ücrete oranla, gerekse dolar veya çeyrek altına oranla alım gücü azalmıştır. 10 yıl önce bu maaş ile yapılanlar ne yazık ki şimdi yapılamıyor. Kariyer bir meslek olan öğretmenliğin ücretlerinin gün geçtikçe asgari ücrete daha da yaklaşması, alım gücünün sürekli azalması kabul edilemez! En düşük öğretmen maaşı yoksulluk sınırı olan 45 bin TL'nin üzerinde olmalıdır!”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.