Öne Çıkanlar Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal yök Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ito bitlis milli savunma bakanlığı ukrayna FLOmum marka yüzü İstanbulun sokak lezzetleri Duadır XL-S Nutrition Miraç Filminin konusu

Okullara Kamera ve İzleme Odaları

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolünün 22 Aralık 2016 tarihinde imzalandığını hatırlatarak kurulacak olan kameralar ve izleme odaları için ödenek harcama planlaması çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz soru önergesinde, okullarda kamera sistemi ile izleme odalarının oluşturulmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında protokol imzalandığına yönelik haberlerin olduğunu belirterek böyle bir protokolün imzalanıp imzalanmadığını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü”nün 22 Aralık 2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, bahse konu protokolün geleceğin teminatı çocukların okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini, muhtemel şiddet olayları ile madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklarından korunmalarını, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarının sağlanarak ülkeye yararlı bireyler olarak yetişmeleri için ilgili tarafların işbirliği ve koordinasyonunda mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin yeterli seviyede alınmasının amaçlandığını kaydetti.
Yılmaz, kurulacak olan kameralar ve izleme odaları için ödenek harcama planlaması çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.