Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket çin Batuhan Sert aydın Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin asfalt ekipleri çukurovada çalışıyor marmaris belediyesi haberleri

Rouen Üniversitesi Eski Rektörü Özkul, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Aday Oldu

Fransa Rouen Üniversitesi’nde iki dönem rektörlük yapan Malatyalı Prof. Dr. Cafer Özkul, Malatya İnönü Üniversitesi’nde 12 Temmuz’da yapılacak olan rektörlük seçimlerine aday oldu.

Avrupa'da Türk asıllı olarak seçilen ilk ve tek rektör olan Özkul, Fransa Rouen Üniversitesinde 2007-2016 yılları arasında iki dönem rektörlük yaptı. Özkul, 2005’te ordinaryüs profesörlüğe yükseldi, yakın zamanda da Rouen Üniversitesi Onursal Rektörü unvanını aldı. Fransa’nın Devlet Üstün Başarı Madalyası, Şövalye, Ulusal Liyakat Nişanı sahibi de olan Rektör adayı Özkul, bu noktaya ulaşmasının temelinde yatan ilkeyi “Ya başaracağım ya başaracağım diye düşündüm” şeklinde özetledi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeokurken yurt dışı burs sınavlarını kazanarak Fransa’ya mühendislik tahsili yapmak üzere giden Özkul, önce doktora yaptı ardından özel sektörde çalıştı. Yabancıların akademisyen olma yolunu açan kanunla Fransa’da kaldı. Özkul, kendi laboratuvarında 15 kişilik bir ekip ile hologramlar, tıpta lazer uygulamaları, fizik-optik konusunda 10 yıl çalıştı.

2005’te ordinaryüs profesörlüğe yükselen Özkul, gençlerin başarılı olmaları için, “Heyecanlı olacaksınız, severek çalışacaksınız ve çok çalışacaksınız, o zaman kesin” formülünü önerdi. Özkul, Malatya Üniversitesi rektör adaylığı için ise, üniversitede eksik olan halkaları da tamamlayarak çalışmak isteyen gençlerin önünü açmayı amaçladığını söyledi.

Cafer Özkul’un Özgeçmişi

1951 Malatya doğumlu.

1970 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde okurken Etibank bursu ile Fransa'ya gitti. Burada Mühendislik eğitimi aldı.

1976 Elektrik Yüksek Mühendisi oldu.

1977 Bilimsel araştırmaya yönelik tezli master eğitimi yapmak üzere Rouen Üniversitesine kabul edildi.

1980 Fizik-optik alanında doktorasını tamamladı.

1980-1987 döneminde Rouen Üniversitesi'nde 7 sene sözleşmeli doçent olarak çalıştı.

1991- Rouen Üniversitesi'nde kadrolu profesör oldu.

1997 birinci sınıf profesörlüğe yükseltildi.

1997-1999 Fen Fakültesi Dekanlığı yaptı.

1999-2002 Bilim Senatosu Başkanlığı yaptı.

2005 ordinaryüs profesör unvanını aldı.

2007 Rouen Üniversitesi Rektörlüğüne seçildi.

2012 Rouen Üniversitesinde ikinci dönem rektörlük seçimlerini kazandı
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.