Sözleşmeli Öğretmenlik Geri Dönüyor

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımının yeniden başlayacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, ilk sözleşmeli öğretmen alımının 2017'nin Şubat ayında yapılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını hatırlattı.

Sözleşme süresi beş yıl

Bakan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

"Kadroda açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki 'Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır'. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz."

İlk atama 2017 Şubat'ta 

Bakan Yılmaz, uygulamaya ne zaman başlanacağı sorusuna, "İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız" cevabını verdi. 

Yılmaz, engelli öğretmen kontenjanını  250'den 400-500'e çıkarılacağını sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.