Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

TOBB ETÜ ‘Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri’ Listesine Girdi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Times Higher Education’ın (THE) “2000 yılından Sonra Kurulan Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri” sıralamasına giren tek Türk üniversitesi oldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Öğrencilerimiz bilgiyi üreten, işleyen ve bunu ülkemizin, insanlığın yararına sunan, lider kişilikli, girişimci, sorun çözen, analiz yapan, yaratıcı bireyler olarak eğitilmekte, iş hayatına rakiplerinden daha iyi hazırlanmaktadır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) yapılan açıklamaya göre, TOBB ETÜ, üniversite derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education’ın 36 üniversiteden oluşan ‘2000 yılından Sonra Kurulan Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri’ listesine 32. sıradan girdi.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Üniversitemiz THE’nın Millennial Üniversiteler sıralamasına girerek, akademi hayatında ve her alanda lider bir üniversite olma yolunda kat ettiği aşamaları bir kez daha ortaya koydu. Biz öğrencisiyle, hocasıyla, mezunlarıyla, ailelerimizle ve Oda-Borsa camiamızla, bir aileyiz” dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ’nün programı, eğitim yöntemi, sosyal ortamı, iş dünyası ile ilişkiler ve Ar-Ge gibi birçok alanda yüksek düzeyde bir farklılaşma arayışı içinde olduğunu da ifade ederek “TOBB ETÜ daha ilk yıllarından itibaren Türkiye'deki üniversiteler arasında kendisine ön sıralarda yer bulmuştur. Öğrencilerimiz bilgiyi üreten, işleyen ve bunu ülkemizin, insanlığın yararına sunan, lider kişilikli, girişimci, sorun çözen, analiz yapan, yaratıcı bireyler olarak eğitilmekte, iş hayatına rakiplerinden daha iyi hazırlanmaktadır. Millennial Üniversiteler arasına giren tek Türk üniversitesi olmak bizi ayrıca gururlandırdı. Sorumluluklarımızı da artırdı. Daha büyük hedeflerimiz var. Ülkemiz ve bu hedeflerimiz için daha çok çalışmaya devam edeceğiz‘’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.