Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti Kanyon ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Üsküdar Üniversitesi’nden LYS Tavsiyeleri

Lisans Yerleştirme Sınavı ‘nda ilk hafta oturumlarının sona ermesinin ardından gözler önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan oturumlara çevrildi. Uzmanlar, üniversite adaylarına 25 – 26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan oturumlarla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzmanı Ahmet Alkayış, üniversite adaylarının süreci tamamlamadan moral ve motivasyonlarını  bozmamaları gerektiğine dikkat çekerek, geriye kalan oturumlarla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
 
“Tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılın, sınavlara odaklanın!”

Ahmet Alkayış, “Adayların üniversite hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için, geçtiğimiz hafta yapılan sınavları olumlu ya da olumsuz değerlendirmeden, bu hafta yapılacak sınavlara odaklanmaları gerekiyor. 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak (LYS-2, LYS-3, LYS-5) sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için öncelikle adaylar, tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılıp ders çalışmaya devam etmeliler. Bilgileri hafızada tutabilmek ve hatırlamak amacıyla, bugünden itibaren deneme sınavlarını çözerek  yıl içerisinde konularla ilgili aldıkları kısa notları tekrar gözden geçirmelerinde fayda var” dedi ve sınav sorularının hep bilgiye hem de yoruma dayalı olduğunu vurguladı.

Alkayış; adayların, erken havlu atmamaları için Cuma günü dahi ders çalışmalarını tavsiye ederek, içsel motivasyonun sınava girecek olanların psikolojilerini yükselteceğini hatırlattı.

“Olumsuz düşünen kişilerden uzak durun ve kendinize inanın!”

Alkayış; adaylara, kendilerini iyi hissetmeleri ve streslerini yönetebilmeleri için şu önerilerde bulundu:

“Stres gizli bir virüs gibidir, farkına varmadan bilinçaltınıza yerleşmesine asla izin vermeyin. Bu nedenle olumsuz düşünen, sizi demoralize edecek kişi ya da kişilerden, bu kişilerin tutum ve davranışlardan uzak durmaya çalışın.”

“Başarıyı elde etmek için her şeyden önce başaracağınıza inanın.”

“Bilgi birikiminizin farkında olun ve kendinize güvenin.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.