YÖK 5 Uzman Yardımcısı Alacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında çalıştırılmak için hukuk alanından 4, kamu yönetimi alanından ise 1 olmak üzere toplam 5 uzman yardımcısı alınacak. 

YÖK, uzman yardımcılığı giriş sınavına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, YÖK Başkanlığında çalıştırılmak üzere, 9. dereceli, toplam 5 uzman yardımcısı alınacak. Hukuk alanından 4, kamu yönetimi alanından 1 uzmanın alınacağı sınav sadece sözlü sınav şeklinde yapılacak. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınavın yapılacağı adres, tarih ve saatleri, YÖK Başkanlığının (www.yok.gov.tr) internet sayfasında, sözlü sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI

Uzman yardımcılığı için adayların şu şartları taşıması gerekiyor:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. 2017 yapılan KPSS Lisans(A) grubu sınavı sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanının karşısında belirtilen puan türüne göre asgari 85 puana sahip olmak.

Yurt içinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin belirtilen bölüm veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak.

1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (1 Ocak 1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak.)

Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

2017 yılında yapılan KPSS Lisans (A grubu) sınavları sonucunda, 100 puan üzerinden 85 ve daha yüksek puan alan adayların, elektronik ortamda doldurulacak EK-1 Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu (son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırılmak suretiyle) ile kimlik fotokopisi, diploma, öğrenim belgesi veya mezuniyet belgesinin fotokopisi, KPSS sonuç belgesinin kontrol kodlu bilgisayar çıktısı ve özgeçmişini, 27 Ağustos-7 Eylül 2018 tarihleri arasında YÖK Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA adresine şahsen, elden, posta (iadeli taahhütlü) veya kargo yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.