YÖK’ten Özel Öğrenci Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu(YÖK), 667 Sayılı KHK ile kapatılan ve özel öğrencilik hakkını kullanmayan veya kullanamayan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinin 31 Ocak 2017 Salı günü mesai bitimine kadar özel öğrenci olmak istedikleri yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerektiğini duyurdu.

YÖK, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uyarınca kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinden ÖSYM tarafından diğer yükseköğretim kurumlarına yerleşen ve kayıt yaptıranlardan, 2016-2017 eğitim öğretim güz yarı yılında özel öğrencilik hakkını kullanmayan ya da kullanamayan ve bahar döneminde bu hakkını kullanmak isteyen öğrencilere özel bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, söz konusu öğrencilerden, 2016-2017 bahar yarıyılından itibaren özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerin 31 Ocak 2017 Salı günü mesai bitimine kadar özel öğrenci olmak istedikleri yükseköğretim kurumuna başvurmaları gerektiğine karar verildiği kaydedildi. YÖK’ün açıklaması şöyle devam etti:

“Söz konusu özel öğrencilik ile ilgili işlemlerde öğretim dili yabancı dil olan programlara kayıtlı olan öğrenciler, öğretim dili yabancı dil olan programlarda, öğretim dili en az yüzde 30 yabancı dil olan programlardaki öğrenciler öğretim dili en az yüzde 30 veya yabancı dil olan programlarda; öğretim dili Türkçe olan programlardaki öğrenciler öğretim dili Türkçe programlarda özel öğrenci olarak eğitim alabileceklerdir. 2016-2017 bahar döneminden itibaren özel öğrenci olarak eğitime devam edecek öğrencilere, yükseköğretim kurumlarına gönderilen 667 sayılı KHK ile ilgili usul ve esaslarda yer alan özel öğrencilik ile ilgili işlemler uygulanacaktır".
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.