1905 AGS: Büyümeyi Yerli Üretimle Desteklemeliyiz

Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, 2017 yılı 4’üncü çeyrek rakamlarının Türk ekonomisi için önemli olduğunu belirterek "büyüyen Türkiye ekonomisinin yerli üretimle desteklenmesi gerekir" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7.4 büyüme gerçekleştirdiğini belirten Özüdoğru, "iyiye giden Türk ekonomisinin iş dünyasını motive ettiğini dile getirdi. Bu büyümenin devamı için AR-GE, yerli üretim ve teknoloji üretmenin üzerinde durulması gerektiğini anlatan Özüdoğru, yerlileşme projelerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Geçen sene sanayi sektörünün katma değerinin yüzde 9,2 arttığını dile getiren Özüdoğru, yerli üretimin artmasıyla bu rakamların daha üst seviyelere çıkmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Dünya pazarında daha çok söz sahibi olmak için teknoloji ve yerli üretimin şart olduğunu söyleyen Özüdoğru, teşvik politikalarının çoğaltılması gerektiğine değindi.

Türkiye ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelerin devamı için yatırımlara hız verilmesi gerektiğini belirten Özüdoğru, iş dünyasına motive kaynağı olan rakamların iki haneli rakamlara çıkması için büyüyen Türkiye ekonomisinin yerli üretimle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Teknoloji üreten ülkeler arasında yer alabilmek için AR-GE çalışmalarını hız verilmesi gerektiğini dile getiren Özüdoğru, yükte hafif pahada ağır teknolojik ürünlerin üretimi için gerekli yatırım ve altyapı çalışmalarının biran önce sonlandırılması gerektiğine dikkat çekti."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.