Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

4/C'den 4/B'ye Geçiş Yapacak Personellere Yüzde 10 Zam Müjdesi

Geçici personel (4C), 2 Nisan itibariyle sözleşmeli personel (4B) pozisyonlarına geçecek. Bu kapsamda sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlerin mevcut ücretlerinde yüzde 10 oranında artış yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçici personelin sözleşmeli statüye alınmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 4C statüsünün tamamen kaldırıldığı kaydedilirken, yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile bundan sonra özelleştirme uygulamaları sonucunda iş akitleri feshedilecek işçilerin “sözleşmeli personel” olarak istihdam edilmesine imkan sağlandığı, halen kamu kurumlarında “geçici personel” statüsünde istihdam edilenlerin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesine ilişkin düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 2 Nisan itibariyle, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’nda geçici personel olarak çalıştırılmakta olanlar “anketör”, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nda ve özelleştirme uygulamaları sonucu kamu kurumlarında çalıştırılmakta olanlardan; lise ve altı öğrenim görmüş olanlar “İdari Destek Görevlisi”, yükseköğrenim görmüş olanlar ise “İdari Büro Görevlisi” unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilecek.

ÜCRETLERDE YÜZDE 10 ARTIŞ

Bu kapsamda geçici personel olarak çalıştırılmakta iken sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilenlerin, mevcut ücretlerine kıyasla yüzde 10 oranında artış yapılacak. Sözleşmeli personel statüsüne geçirilen çalışanlar, 2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi’nden 4B statüsünde çalışanlara yönelik bağıtlanan tüm sosyal haklardan faydalanacak.

Açıklamada, geçici personel statüsünden sözleşmeli personel statüsüne 2 Nisan tarihinde geçirilecek olan çalışanların mevcut görevlerini yürütmeye devam edeceği belirtilirken, ayrıca 4B statüsünde çalışanların izinleri konusunda hazırlıkları devam eden düzenleme tamamlandığında, düzenlemenin getireceği izin haklarının 4C’den 4B’ye geçen çalışanlar için de geçerli olacağı kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tunc 6 yıl önce

batsın sizin yapacagınız iş suriyeliler bile bizden daha rahatlar bu ülkede vereceginiz normal bir 4-b kadrosuydu yapmış oldugunuz çakma 4-b sizin olsun