Öne Çıkanlar ankara konya pakistan boyun halkevleri Konyada Askeri Uçak Düştü türkiyede ifade özgürlüğü avrupa parlamentosu türkiye raportörü aylin nazlıaka konya büyük şehir belediyesi enflasyonla mücadelede başarı kriterleri polatlı

ANGİAD'dan Başkent'e Ağır Sanayi Şartı

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD), Ankara’nın gerek bölgesinde gerekse dünyada ekonomik ve siyasi olarak daha güçlü olabilmesinin yolunun, ağır sanayiden geçtiğini bildirdi. Başkan Emre Altındağ, “Ankara’da yeni bir ağır sanayi hamlesi başlatılmalı, enerjimiz ağır sanayi yatırımlarına harcanmalıdır” dedi.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Altındağ, ekonomik gelişmişlikte en önemli enstrümanın hala ağır sanayi olduğunu söyledi. Başkent Ankara’nın ekonomik kurtuluşunun da ağır sanayiden geçtiğine inandıklarını ifade eden Altındağ, “Güçlü ve hızlı kalkınmanın, bölgede ve dünyada söz sahibi olabilmenin en önemli koşulu da ağır sanayiye sahip olmaktır. Biz Ankaralı genç işadamları olarak şehrimizde yeni bir ağır sanayi hamlesi başlatılmasını, bu konuda radikal ve kararlı adımlar atılmasını, Ankara’nın önemli bir sanayi kenti olmasını istiyoruz. Biz Ankara’nın, ağır sanayi hamlesiyle Türkiye’yi sırtlayacağına, Almanya gibi, Çin gibi dünyanın en gelişmiş teknolojilerine, en güçlü ekonomilerine sahip olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

SÖZ VE GÜÇ SAHİBİ OLABİLMENİN TEMELİ AĞIR SANAYİ

Altındağ, ağır sanayi hamlesiyle Ankara’nın, kendi teknolojisini yaratan, hiç üretilmeyeni ya da sınırlı sayıda üretileni üreten bir kent haline dönüşeceğine inandıklarını da kaydetti. Altındağ, şöyle devam etti:

“Sağlıklı bir ağır sanayi hamlesi demek, dış ticaret açığının, cari açığın büyük oranda azalması, istihdamın artması, kişi başına düşen milli gelirin ve refah seviyesinin yükselmesi demektir. Her bir fabrika, ithalata bağımlılıktan kurtulmamız, katma değeri yüksek ürünler ihraç etmemiz demektir. Bölgesel ve küresel kalkınmanın, ekonomik ve siyasi anlamda söz ve güç sahibi olabilmenin temelinde ağır sanayinin yattığı unutulmamalıdır.”

  

“ANKARA AĞIR SANAYİ ÜRÜNLERİ ÜRETEBİLECEK POTANSİYELE SAHİPTİR”

Bugün Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde Başkent Ankara’dan sadece 30 civarında kuruluş olduğunu anımsatan Altındağ, “Halbuki, Ankara siyasi ve coğrafi konumu, üniversiteleri, teknoparkları, yetişmiş insan gücüyle ağır sanayi ürünleri üretebilecek potansiyele sahiptir. Hükümetin de yatırımlara çok ciddi teşvik ve destekleri söz konusudur. Her ne kadar bir kalkınma modeli olarak eskidiği iddia edilse de günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişliğinin temelinde ağır sanayi yatmaktadır. Türkiye’nin de gelişmekte olan ülke statüsünden kurtulmasının yegane unsurlarından biri ağır sanayiye yapılacak yatırımlardır. Şehrin ekonomiye yön veren kurumları, ağır sanayi hamlesinin başlatılması konusunda devletimizle tam bir işbirliği içinde hareket etmeli, sadece Türkiye’ye değil dünyaya rol model olacak bir sanayi devrimi gerçekleştirilmelidir” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.