Anka Ajansı Eski Yöneticilerinden Nazif Ekzen Toprağa Verildi

ANKARA(ANKA) - Tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybeden İktisatçı ve Gazeteci Nazif Ekzen kılınan cenaze namazı ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Törene, Nazif Ekzen'in ailesi, Ekzen'in bir süre yöneticiliğini yaptığı ANKA Ajansı yönetici ve çalışanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, vatandaşlar ve Ekzen'in dostları katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze namazı öncesi Ekzen'in ailesine başsağlığı diledi. Ekzen'in cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

-ANKA EKONOMİ BÜLTENİ'NİN KURUCULARINDANDI

Nazif Ekzen, Ankara'da 30 Ağustos 1948 tarihinde doğdu. Ankara Üniversitesi SBF'den mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı Müfettişi olarak meslek hayatına başlayan Nazif Ekzen, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yaptı.

Abdülkadir Ateş’in Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Bakan Danışmanlığı ve ardından Müsteşarlığa getirilen Nazif Ekzen, daha sonra Turizm Ataşeliği görevinde bulundu.

Ekzen,  1972’de Yalçın Küçük ile birlikte ANKA Ekonomi Bülteni’ni çıkardı. Nazif Ekzen, Müşerref Hekimoğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından eski ANKA Haber Ajansı'nın bir süre yöneticiliğini üstlendi.

Ekzen’in ODTÜ Yayıncılık’tan 2009’da çıkan “Türkiye Kısa İktisat Tarihi: 1946’dan 2008’e / İliştirilmiş Ekonomi, IMF-Dünya Bankası Düzeninde 62 Yıl” ile Ülke Politikaları Vakfı’nın 2002’de yayınladığı “Hukuksal ve Ekonomik Yönleriyle Türkiye’nin Kambiyo Rejimi Hakkında Bir Değerlendirme” ve Maliye Bakanlığı’nın 1980’de yayınladığı “1946-1958-1970 Devalüasyonları” isimli kitapları alanında öne çıkan yapıtlar olarak biliniyor.

Ekzen'in son kitabı "Türkiye Kısa İktisat Tarihi", ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayıncılık tarafından yayınlanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.