Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Koronavirüs Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Aralık Ayında 95 Milyon Tavuk Kesildi

göre yüzde 12,3 artarak 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti. Kesilen tavuk sayısı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artarak 95 milyon adet oldu.

TÜİK, 2016 yılı Aralık ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti. Tavuk yumurtası üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,3 arttı.

Kesilen tavuk sayısı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 9,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,6 artarak 95 milyon adet oldu. Aralık ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 65 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9 azaldı.

Tavuk Eti Üretimi 163 Bin 337 Ton Olarak Gerçekleşti

Tavuk eti üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 9,8, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 arttı. Aralık ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 13,1 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 arttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.