Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

ATO Başkanı Baran'dan Yapılandırmada Uyumlu Mükellefe Destek Talebi

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemine gelecek borç yapılandırma paketinde, vergi, SGK primi ile devlete olan borçlarını zamanında ödeyen “vergiye uyumlu mükelleflere” 200 bin TL’nin üzerindeki vergi ödemelerini de kredi kartı ile ödeyebilme, SGK primlerini komisyon olmaksızın ödeme imkânı getirilmesinin de yer alması gerektiğini belirterek, “Şartların ne olduğuna bakmaksızın, devlete olan ödemelerini aksatmadan, düzgün ve düzenli bir şekilde yapan mükellefler unutulmamalı. Borçlulara ödeme fırsatı tanırken borcunu zamanında ödeyen mükellefi de destekleyelim” dedi.

 

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemine gelecek ve vergi ile sigorta primi gibi devlete olan borçlara yapılandırma imkânı getirecek pakette, vergisini düzenli ödeyen vatandaşların da yer alması gerektiğine dikkat çekti. Baran, “Dün medyada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü gerçekleştireceği kabine toplantısında yapılandırma paketinin gündemde olacağı belirtildi. Pandemiden bu yana devam eden koşulların sektörlere yönelik etkilerini 68 Meslek Komitemiz üzerinden yakından takip ediyoruz. Hükümetimizin reel sektöre duyarlılık göstermesinden de büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu noktada bir konuya özellikle dikkat çekmek istiyoruz. Borcunu ödeyemeyen kadar, devlete olan yükümlülüklerini tüm sorumlulukların önüne alan, kendi kaynağı olmadığında kredi kullanarak yükümlülüklerini yerine getiren, devlete borcu olmayan mükelleflerimiz de var. Paket içerisinde bu vatandaşlarımızın da hatırlanması gerektiği kanaatindeyiz. Daha önce taleplerimize duyarlılık gösterilerek vergi ödemelerinde kredi kartı kullanıma açılmıştı. Bu noktada halen 200 bin lira olan kredi kartıyla ödeme sınırının kaldırılması, mükellefin alabildiği kart limitine göre ödeyebilme imkânı getirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

SGK ÖDEMELERİNDE KREDİ KARTI KOMİSYONU ALINMASIN”-

 

Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde kredi kartına komisyon veya vade farkı uygulandığını hatırlatarak, “Yine aynı şekilde düzgün ve düzenli şekilde ödemelerini yapan mükelleflere SGK’da da kredi kartına fark yansımadan ödeme imkânı getirilmeli” dedi.

 

“ÖDEMELERİNİ DÜZENLİ YAPAN MÜKELLEFLERİN HATIRLANMASI MORAL VE MOTİVASYONU YÜKSELTECEKTİR”-

Baran, yapılandırmaların maddi boyutu kadar psikolojik boyutunun da bulunduğuna dikkat çekerek, “Ödemelerini düzgün ve düzenli bir şekilde yapan mükelleflerin de bu paket içerisinde hatırlanarak teşvik edilmeleri üyelerimizin moral ve motivasyonunu yükseltecektir” diye konuştu.

“İŞLETME BİLANÇOLARI İÇİN MATRAH ARTIRIMI, STOK VE KASA AFFI ÖNEMLİ”-

Baran, pakette şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkânı sağlanmasının ATO üyelerinin talepleri arasında yer aldığını belirterek, “İşletmelerimizin bilançolarının düzelebilmesi için matrah artırımı stok ve kasa affına yönelik düzenlemelerin de yapılması çok önemli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.