Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Bağımsız Sağlık-Sen: Memur Maaşı İlk 3 Ayda 81 TL Kayba Uğradı

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, memura verilen zammın enflasyonla eridiğini, Ocak ayında 2018 yılının ilk altı ayı için memurlara yüzde 5.69 zam yapıldığını ifade ederek, “Ocakta en düşük memur aylığında 157 liraya tekabül edecek şekilde artış yapılırken, son açıklanan enflasyon rakamları ile bu rakamın 81 lirasının eridiği görülmektedir. Bu soruna kalıcı çözüm için memur maaşlarına ciddi bir iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklanan enflasyon rakamı ile 2017 yılı enflasyon farkıyla beraber memur maaşlarına Ocak ayında yapılan yüzde 5.69 oranındaki artışın yarısının geri alındığını belirten Bayraktar, “TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Mart ayı tüketici enflasyonu bir önceki aya göre yüzde 0.99, Aralık ayına göre ise yüzde 2.77  oranında artmıştır. Böylece memur ve emeklilerine 2018 Ocak ayında bir önceki 6 aylık dilimdeki enflasyon farkıyla yapılan yüzde 5.69 oranındaki artışın yarısı şimdiden erimiştir” dedi.

“81 LİRA KAYIP VAR”

Açıklanan enflasyon rakamlarının memur maaşlarına yansıtıldığında maaşlarda ciddi bir kaybın olduğunun görüleceğini belirten Bayraktar, hizmetli kadrosundaki bir memurun Ocak başında aldığı 157 TL'lık artışın 81TL'sinin enflasyon karşısında şimdiden kayba uğradığını ifade etti.

Bayraktar, aynı şekilde 9/1 derece ve kadrodaki bir memurun aylığında Ocak ayı artışının 168 TL iken Mart ayı enflasyon kaybının 86 TL, 7/1 derece ve kadrodaki bir öğretmenin aylığında Ocak ayı artışının 188 TL iken Mart ayı kaybının 97 TL, 8/3 derece ve kadrodaki  bir pratisyen doktorun aylığında Ocak ayı artışının 264 TL iken Mart ayı kaybının 136 TL olduğunu belirterek, “12/3 derece ve kadrodaki  bir hemşirenin aylığında Ocak ayı artışı 183 TL iken Mart ayı kaybı 94 TL, 1/4 derece ve kadrodaki  bir mühendisin aylığında Ocak ayı artışı 279 TL iken Mart ayı kaybı 144 TL olmuştur” dedi.

“2017 KAYIP YIL OLDU, 2018 OLMASIN”

Hükümetin memurların özellikle 2017 yılında yaşadıkları ekonomik hak kayıplarının üzerine dikkatle eğilmesi gerektiğini ifade eden Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, “Bu yıl memurlara düşük zam verildiği gibi, ek ders ücretleri, nöbet ücretleri, ek ödemeler, aile yardımı, çocuk parası, özel hizmet tazminatı ve fazla mesai ücretlerinde de ciddi bir düzenleme yapılmamıştır. 2017 memurlar için kayıp bir yıl olurken, 2018 yılının da aynı şekilde olmaması için önlemler alınmalıdır” dedi.

Bayraktar, memurun enflasyon farkından kaynaklı maaş kaybının her dönem biraz daha büyüdüğüne dikkati çekerek “Memurların her geçen ay maaşlarında yaşadığı kan kaybı artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Memur ve memur emeklilerinin maaşları iyileştirilmelidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.