Öne Çıkanlar terörist bugünün gündem başlıkları mardin ukrayna Kaleseramik orman yangınları için nasıl yardımda bulundu Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik

Bakan Bilgin'den EYT Açıklaması: “EYT ile İlgili Çalışma Ocak Ayından Sonra Uygulamaya Koyulacak”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temasları kapsamında çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Afyonkarahisar'da düzenlediği basın toplantısında; EYT ile ilgili birçok televizyon programında uzmanların hesaplar yaptıklarını bu hesapların hiçbirinin önlerinde olmadığını ifade etti.

“EYT ile İlgili Çalışma Ocak Ayından Sonra Uygulamaya Koyulacak”

Bilgin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Televizyonlarda sık sık ‘işte şunlar da girecek, bunlar da çıkacak’ öyle bir şey yok. Yani 99 öncesi biliyorsunuz yaşla ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz ve önümüzde tek bir model var. Tek bir formül var daha doğrusu. Onun hesaplarını yapıyoruz. Yani çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların teker teker durumlarını, çalışma günü sayılarını, yıllarını, vesaire işte sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primleri bunları gözden geçirip en uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız. Yani mesafe aldık ama şimdi açıklamayacağım çünkü ‘niye şimdi açıklamıyorsunuz?’ diyenler var. Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da Ocak’tan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok. Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de Meclise Aralık ayında intikal ettireceğimizi zaten paylaştık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.