Bakan Kacır, Hindistan'da Türkiye'nin Girişimcilik Ekosistemini Anlattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı için gittiği Hindistan’nın Bangalor kentinde Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda kaydettiği gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Bakan Kacır, program kapsamında G20 üyesi ülkelerin önde gelen start-up'larını ve yatırımcılarını bir araya getiren "Dijital İnovasyon İttifakı Paneli"nde, Türkiye'deki fırsatlar ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda gösterdiği ilerlemelere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. 

Dijital İnovasyon İttifakı Paneli'nde, Türkiye'deki fırsatlar ve ülkenin girişimcilik ekosisteminin son yıllarda gösterdiği ilerlemeleri anlatan Kacır, “2025 yılına kadar ülkemizden 5 tanesi decacorn olmak üzere tam 15 yeni Turcorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Kacır, İstanbul’un dünyadaki en gelişmiş 20 start-up için kavşak noktasından biri olabilmesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: 

“2030 itibariyle Türkiye’de 100 Turcorn’un başını çektiği 100 bin yeni start-up kurulmasını hedefliyoruz. Dünyadaki en gelişmiş 10 start-up ekosisteminden birini Türkiye’de kurmayı amaçlıyoruz.

Bu strateji doğrultusunda önemli bir girişime de imza attık. Hayata geçirdiğimiz Turcorn 100 Programı küresel hedefleri olan Turcorn adaylarını desteklemektedir. Start-up’lara mentörlük, büyümeye erişim hizmetleri, özel ayrıcalıklar ve fonlama imkanları sunuyoruz.

2023 yılı itibarıyle Türkiye’de 10 unicorn’un oluşması en temel hedeflerimizden bir tanesiydi.”

Bakan Kacır, panel sonrasında Türkiye'nin sağlık, eğitim, finansal teknolojiler, döngüsel ekonomi alanında önde gelen ve Dijital İnovasyon İttifakı'na katılan start-up’ların yöneticileriyle görüştü.  

"Güvenli Dijital Altyapı: Techsign", "Tarım Teknolojileri: Move On", "Eğitim Teknolojileri: Düşyeri", "Finansal Teknolojiler: Macellan", "Sağlık Teknolojileri: Kuartismed" ve "Döngüsel Ekonomi: Nivago" start-up'larıyla yapılan görüşmede Kacır'a, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Hindistan Yeni Delhi Büyükelçisi Fırat Sunel ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Ahmet Yozgatlıgil eşlik etti.  

Kacır, iki gün sürecek zirvede yarın yapılacak olan Bakanlar Toplantısında bir konuşma yapacak ve zirveye katılan bazı bakanlarla da ikili görüşme gerçekleştirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.