Öne Çıkanlar bitlis atlasglobal suriyelilere para veriliyor mu can dündar ve erdem gülün tahliye kararı AİLE müezzinoğlu patlama açıklaması DEVLET TERÖR İRTİBATLI KAMU ÇALIŞANLARINDAN TEMİZLENİYOR yeni akite saldırı cevdet yılmaz kalkınma bakanlığı Mart 2024 Hizmet Üretici Fiyat endeksi ırak

Bakan Özlü: KOSGEB’in Sıfır Faizli Kredi Ödemesine Bugün Başlandı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamada KOSGEB’in, Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmelere (KOBİ) ,  50 bin liralık kredi desteği ödemelerine bugün başlandığını bildirdi.

Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden, 12 ayı ödemesiz, geri kalanın 3'er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli krediye 244 bin 980 başvuru yapıldığını belirten Özlü, “Faizsiz krediden 81 ilden belirlenen 15 bin işletme faydalanacak. Mikro işletmelerin kullanacağı krediler, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla anlaşmaları bankalar Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası  tarafından kullandırılıyor” dedi.

Bakan Özlü, İşletmelerin, kredi kullanımı sırasında bankalar tarafından her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmaları halinde, bakanlığın “ALO 130” no’lu şikâyet hattı ile KOSGEB’e başvurabileceğinİ söyledi. Kredi kullanımında ilk olarak, her il için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, il kotası belirlendiğine dikkat çeken Özlü, şunları söyledi:

“Başvuruda Bulunan İşletmeciler Hakkında Güvenlik Soruşturması Yapıldı”

 “İşletmeler ölçeklerine göre 'mikro, küçük, orta' olarak sınıflandırıldı. TÜİK verisine göre il kotasının yüzde 93’ü mikro ölçekli işletmelere, yüzde 6’sı küçük ölçekli işletmelere, yüzde 1’i ise orta ölçekli işletmelere ayrıldı. İşletmelerin iş birimi sayısı göz önünde bulundurularak yapılan sıralamada bir eşitlik söz konusu olursa, bilgi beyannamesinde yer alan bilgilere göre satış hasılatı yüksek olan işletmeler lehine sıralama yapıldı. Üretim ve istihdama katkı sağlayan işletmelere öncelik sağlandı. Bu değerlendirmelerin yanı sıra, özellikle FETÖ veya başka bir terör örgütüyle ilişkisi olup olmadığına dair, başvuruda bulunan işletmeciler hakkında güvenlik soruşturması da yapıldı." 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.