Başbakan Yardımcısı Şimşek: Büyüme İç Talep Kaynaklı

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018 yılı ilk çeyreğindeki büyümenin iç talep kaynaklı gerçekleştiğini belirterek, “Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir” dedi. Şimşek, 2018 yıl bütününde büyümenin orta vadeli programla uyumlu gerçekleşeceği tahmininde bulundu.

Şimşek yaptığı yazılı açıklamayla, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın ilk çeyrekteki yüzde 7.4’lük artışını değerlendirdi. Şimşek, açıklanan rakamlarla, 2018 yılı ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisinin OECD, Avrupa Birliği ve G20 ülkeleri arasında en güçlü büyüme performansı gösteren ülkelerin başında yer aldığını belirtti.

2018 yılının ilk çeyreğinde büyümenin iç talep kaynaklı gerçekleştiğini kaydeden Şimşek, “Makine teçhizat yatırımlarının aynı dönemde reel olarak yüzde 7 artması önümüzdeki dönem büyümesi için cesaret vericidir” dedi.

“SEÇİMLERİ TAKİBEN BELİRSİZLİKLER AZALACAK”

Şimşek, “büyümenin kapsayıcı niteliğinin” devam edeceğini belirterek, “İstihdamı desteklemeye yönelik politikalarımızla son on yılda 8.8 milyon, son bir yılda ise 1.2 milyon vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İstihdamın bu güçlü seyri büyümemizi destekleyecektir” dedi. Çalışanların katma değer içindeki payının birinci çeyrek itibarıyla yüzde 37.8’e yükseldiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Şimşek, “Bu durum, büyüme ile gelen refah artışının daha adil dağıldığını da göstermektedir” dedi.

Şimşek, yurt içi ve yurt dışı finansal koşullardaki sıkılaşmanın etkisiyle ekonomide dengelenme sürecinin başladığını da belirterek, “2018 yıl bütününde büyümenin OVP ile uyumlu gerçekleşmesini bekliyoruz. Seçimleri takiben belirsizlikler azalacaktır. Bu dönemde yapısal reformlarımıza hız vererek büyümeyi yüksek patikalarda sürdürülebilir kılacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.