Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi Koronavirüs deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser başbakan binali yıldırım

Bilkent Ekonomistine "İhanet" Tepkisi

-Merkez Bankası PPK'nın faiz belirleme dönemlerinde, aynı gün katıldığı televizyon yayınlarında faiz tahmininin tam tersinin çıkmasıyla meşhur olan ekonomist öğretim üyesi Hakan Kara "Yabancıların Türkiye'ye yatırımları hükümetin düşmesini engelliyor" mesajıyla "vatana ihanet" eleştirilerinin hedefi oldu.



ANKARA(ANKA) - İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCBM eski başekonomisti Hakan Kara Türkiye'ye yapılan yabancı yatırımların hükümetin düşmesini engellemeye yaradığını bu nedenle yanlış olduğunu belirtince, başta üniversitesinin öğretim elemanları olmak üzere öğrencilerden büyük tepki topladı.

Ekonomi çevrelerinde; Merkez Bankası'nın faiz belirleme dönemleriyle aynı gün katıldığı televizyon yayınlarında MB'nin hareketi konusunda tahminlerde bulunması ancak bu tahminlerinin her seferinde tam tersinin çıkmasıyla meşhur olan Hakan Kara sosyal medyada şöyle bir paylaşımda bulundu:

"İlginç bir gelişme yaşanıyor. Yabancı yatırımcılar ülkede bir yönetsel değişikliği çok önceden fiyatlamaya başladı.. Ancak bu durum piyasa göstergelerinin ve ekonomik gidişatın daha da kötüleşmesini engelleyerek bekledikleri değişimin gerçekleşme olasılığını azaltıyor."

Hakan Kara'nın son olarak BBVA'nın Garanti Bankası'nın geri kalan hisselerine talip olmasını ve bunun borsada büyük bir coşkuyla karşılanmasını kastederek, yabancı yatırımcılara parmak salladığı iddia edildi.

Bilkent çevreleri ve öğrencilerden tepki gören ve mesajı "vatana ihanetle" eleştirilen Hakan Kara "Borsaya yatırım yapmasalar 'bakın hükümete güvenmedikleri için yatırım yapmıyorlar', borsaya yatırım yapsalar 'hükümetin düşmesini engelliyorlar' diyorsunuz" şeklinde eleştirilere de uğradı.

Vatandaşların bir bölümü Hakan Kara'nın faiz indirimlerini veya artırımlarını bir türlü tahmin edememesini alay konusu yaparken bir bölümü de "Borsa İstanbul coştu; yabancılar Türkiye'ye yatırım yapıyor, ekonomik gidişatın kötüleşmesini engelliyor diye üzülen, dövünen bir sözde 'Türk' (!). Bu adam bir zamanlar TCMB Başekomisti imiş. Haram olsun sana bu vatanın havası, suyu, ekmeği, herşeyi" gibi mesajlarla tepkilerini dile getirdiler."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.