Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

Boeing İlk Çeyrek Rakamlarını Açıkladı

Boeing, 2016 yılı ilk çeyrek rakamlarını açıkladı. İlk çeyrek gelirini 22,6 milyar dolar olarak açıklayan Boeing yıllık bazdaki beklentilerini de teyit etti.

Boeing, %2 artış gösteren ilk çeyrek gelirini 22,6 milyar dolar olarak açıkladı. Hisse başı esas faaliyet kazancı (GAAP dışı), güçlü esas faaliyet performansı sayesinde, KC-46 Tanker programında geç dönem geliştirme testleri ve ilk üretime geçiş arasındaki tutarlılık programına uyum amacıyla gerçekleşen 156 milyon dolar tutarındaki vergi sonrası kesintiye rağmen 1,74 dolar olarak gerçekleşti. Hisse başı GAAP kazançları 1,83 dolar oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, İlk çeyreği değerlendirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, “Yıllara sâri olarak artan askeri hava taşıtı teslimatları ve ana üretim programlarında süregelen güçlü faaliyet performansı, ilk çeyrekte Boeing’in gelir artışına ve güçlü nakit akışına ulaşmasını sağlamıştır,” şeklinde konuştu.  “Bu performans sayesinde, yeni ürün gelişimine ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımlar devam etti ve hisse geri alımları ve kâr payı ödemeleriyle hissedarlarımıza önemli nakit girdisi sağlandı.”

Muilenburg, “Genel olarak performans trendlerimizden memnunuz ve bu yıl için öngörümüz pozitif olmaya devam ediyor. Tanker programımızda, müşterimize olan taahhütlerimizi yerine getirmek, ilk üretim uçağını zamanında teslim etmek ve programın tam üretime dönüşümünü sağlamak için gerekli yatırımları yapmaktayız,” dedi.

“Ekiplerimiz, geniş ve çeşitli rezervlerimizden kaynaklanan üretim artışı, şirket genelindeki kalite, güvenlik ve üretkenlik iyileştirmeleri ne yönelik hızlanan gelişim, kârlı büyüme sayesinde hissedarlarımıza daha büyük kazanım sağlanması ve ikinci yüzyılımıza girerken geleceğe yatırım yapılması gibi yükümlülüklerimizi yerine getirmeye yoğun bir şekilde odaklanmış durumdalar.”

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı; ticari uçak üretim oranları, güçlü faaliyet performansı ve gelir ve masrafların iyi zamanlamasını yansıtacak şekilde 1.2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek boyunca şirket, 28.6 milyon hissenin geri alımını 3,5 milyar dolar karşılığında gerçekleştirmiş olup, mevcut geri alım yetkilendirmesi kapsamında kalan 10.5 milyar dolarlık bölümün de önümüzdeki yaklaşık iki yıl içinde tamamlanması beklenmektedir. Şirket, bu çeyrekte aynı zamanda 0.7 milyar dolar değerinde kar payı ödemesi yaptı. Bu rakam, hisse başı kar payında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık %20’lik bir artışı yansıtıyor.

Menkul kıymetlerdeki nakit ve yatırımların toplamı, çeyreğin başında 12.1 milyar dolar değerindeyken, hisse geri alımları ve nakit akışlarının zamanlamasından dolayı çeyrek sonunda 8.4 milyar dolar oldu. Borç rakamı ise, çeyrek başındaki seviyede kalarak 10 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çeyrek başında 489 milyar dolar olan şirketin bekleyen işlerinin toplam değeri, çeyrek sonunda 480 milyar dolara indi. Bu rakam, çeyrek boyunca alınan 13 milyar dolarlık net siparişi de kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.