Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi hizmet ATO Başkanı Gürsel Baran trt PENÇEKİLİT Operasyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi

Bütçe Nisan'da 5,4 Milyar Lira Fazla Verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Yılın ilk 4 ayında elde edilen bu sonuçların, hükümetimizin mali disiplini kararlılıkla devam ettirdiğinin göstergesidir. Yılın geri kalan döneminde de mali disiplini esas almaya devam edeceğiz” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan yazılı bir açıklamayla 2016 Yılı Nisan Ayı ve Ocak-Nisan Dönemi Bütçesini değerlendirdi. 2015 yılı Nisan ayında 1,4 milyar lira fazla veren bütçenin, 2016 yılı Nisan ayında 5,4 milyar lira fazla verdiğini belirten Ağbal, şu açıklamalarda bulundu:

“Geçen yılın Ocak-Nisan döneminde 4,1 milyar lira açık veren bütçe, bu yılın aynı döneminde 5,4 milyar lira fazla vermiştir. Nisan 2016’da bütçe giderleri 44,3 milyar lira, bütçe gelirleri 49,7 milyar lira, faiz dışı fazla ise 8 milyar lira olarak gerçekleşmiştir.  Bu yılın ilk 4 aylık döneminde ise bütçe giderleri 176 milyar lira, bütçe gelirleri 181,4 milyar lira, faiz dışı fazla ise 24,6 milyar lira olmuştur.”

Maliye Bakanı Ağbal, yılın ilk 4 ayında elde edilen bu sonuçlara göre, hükümetin mali disiplini kararlılıkla devam ettirdiğini kaydederek, “Yılın geri kalan döneminde de mali disiplini esas almaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.