Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

Domatesin Fiyatı Yüzde 35 Arttı

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazında Eylül ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 35,30 ile domateste gerçekleşti. Eylül ayında fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 28,53 ile limon oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, TÜFE bazında Eylül ayında en yüksek fiyat artışı yüzde 35,30 ile domateste gerçekleşti. Domatesi sırasıyla yüzde 31,82 ile sivri biber, yüzde 31,36 ile bilgisayar, yüzde 29,12 ile salça izlerken patlıcan fiyatında yüzde 23,95’lik artış meydana geldi.

EYLÜL AYINDA EN ÇOK LİMONUN FİYATI DÜŞTÜ

Eylül ayında en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 28,53 ile limonda oldu. Fiyat düşüşünde limonu yüzde 13,46 ile balık, yüzde 11,37 ile havuç, yüzde 10,58 ile elma, yüzde 8,47 ile kuru soğan takip etti. Patateste yüzde 8,15, nohutta yüzde 7,04, antep fıstığında yüzde 0,26, zeytinde ise 0,06’lık fiyat düşüşü gözlendi.

Anahtar Kelimeler:
DomatesLimon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.