Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist abd chp mhp CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan 5 Nisan 2024 Gündem Özeti 5 Mart 2024 Salı Gündem Özeti 5G şebekesi Areda Piar 4 Ağustos 2023 Cuma 29 Eylül 2022

Ekmek KDV Oranına Yeni Düzenleme

Ekmeğe uygulanan Katma değer vergisi oranına  düzenleme getirildi.

Ekmekte uygulanan Katma Değer Vergisi, katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısına göre, ekmeğe uygulanan Katma Değer Vergisine (KDV), katkı maddeleri oranlarına göre düzenleme getirildi. Buna göre KDV, katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmeklerde yüzde 1, bu oranı geçen ekmeklerde ise yüzde 8 olarak uygulanacak.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan “Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar”, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ekmekte kullanılan “çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler” gibi katkı maddelerinin yüzde 5'i geçmemesi durumunda KDV oranı yüzde 1 olacak. Kullanılan katkı maddelerinin yüzde 5’i aşması durumunda ise ekmek, “katkılı ekmek” olarak değerlendirilerek, tesliminde KDV yüzde 8 olarak uygulanacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.