Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

Ekonomi Bakanı Zeybekci: “Faizleri Düşürüyoruz”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  ihracatın finansman yükünü azaltmaya kararlı olduklarını belirterek, “Daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için Eximbank’ın uyguladığı faizleri ve finansman maliyetlerini düşürüyoruz” açıklamasında bulundu.
 
“Türk Eximbank’ın Reeskont Kredilerinde Faiz İndirimi Ve Kobilere İlave Kaynak Tahsisi” hakkında Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakan Nihat Zeybekci, açıklamada “Türk Eximbank ülkemiz ihracatını ve döviz kazandırıcı hizmetlerini uygun maliyetli kredi ve sigorta programları ile desteklemektedir. Son dönemde Türk Eximbank, hem kaynaklarını çeşitlendirmeyi hem de kendi finansman maliyetleri düşürmeyi başarmıştır” ifadelerine yer verdi.
 
Finansman Maliyetleri Aşağı Çekildi
Zeybekci, maliyetlerin düşüşüyle ortaya çıkan yeni imkanları ihracata sunmaya, ihracatın finansman yükünü azaltmaya kararlı olduklarını bildirerek, daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için Eximbank’ın uyguladığı faizleri ve finansman maliyetlerini düşürdüklerini açıkladı.
 
Reeskont Döviz Kredisi faiz oranlarında 10’ar baz puanlık yüzde 20’ye varan oranlarda indirime gitme kararı aldıklarını kaydeden Zeybekci, “Bu sayede, 4 ay vadeli reeskont döviz kredilerinin faiz oranı LIBOR/EURİBOR+0,4 olurken 8 ay vadeli kredilerin faiz oranı da LIBOR/EURİBOR+0,65’e çekilmiştir” ifadelerini kullandı. Bakan Zeybekci, ayrıca 6 aya kadar vade ile kullandırılacak Reeskont Döviz kredilerinde LIBOR/EURİBOR+0,5 faiz oranı uygulaması başlatıldığını, böylece bir yandan vade çeşitliliği artırılırken ihracatçıların katlandığı finansman maliyetlerinin de daha aşağı çekildiğini belirtti.
 
KOBİ’lere İlave 2,5 Milyar TL Kredi Sağlanacak
Zeybekci, aynı zamanda Türk Eximbank’ın uygun maliyetli reeskont kredilerine ulaşmakta güçlük yaşayan KOBİ’lerin finansman sorunlarını çözmek amacıyla bankanın öz kaynağı ile kısıtlı olan TL kredilerin öncelikle KOBİ’lere yönlendirilmesine karar verildiğini açıkladı.
Açıklamada yeni uygulama ile önümüzdeki dönemde Sevk Öncesi İhracat Kredisi ve İhracata Hazırlık Kredisi sadece KOBİ’lere kullandırılacak olup, bu kapsamda KOBİ’lere ilave 2,5 milyar TL kredi sağlanacağı bilgisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.