Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

Ekonomi Bakanı Zeybekci Hollanda ve İtalya Yolcusu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, iş dünyası temsilcileri ile birlikte çeşitli ülkeleri ziyaret edecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Zeybekci, özellikle 15 Temmuz tarihinde yaşanan gelişmelerden sonra, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek, ülkede ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere, Ağustos-Eylül döneminde çeşitli ülkelere ziyaretler gerçekleştirecek.
 
 24 Ağustos’ta Hollanda, 24 Ağustos’ta İtalya

Bakan Zeybekci, 23 Ağustos’ta Hollanda’nın başkenti Lahey'de Hollanda Dış Ticaret ve Kalkınma İş birliği Bakanı Lilianne Ploumen ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek, sonrasında Hollanda’nın önde gelen yatırımcıları, firmaları ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelecek.

Zeybekci, 24 Ağustos’ta ise İtalya’nın başkenti Roma’yı ziyaret edecek bu defa, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda ile ikili bir görüşme gerçeklestirecek, İtalya'nın önde gelen yatırımcıları ve iş dünyası yetkilileri ile bir araya gelecek.

Söz konusu ziyaretler sırasında Bakana, milletvekilleri, TOBB, TİM, DEİK, TÜSİAD, MÜSİAD, Borsa İstanbul Başkanları ve önde gelen Türk iş adamlarından oluşan bir özel sektör heyeti de eşlik edecek.
 
Hollanda ve İtalya İle 2016 Ekonomik İlişkiler

2016 yılının ilk altı aylık döneminde Türkiye'nin Hollanda’ya ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,2 artarak 1,9 milyar dolar, ithalatı ise yine aynı döneme göre yaklaşık yüzde 3 oranında azalarak 1,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
2016 yılının ilk altı aylık döneminde, Türkiye'nin İtalya’ya ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,9 seviyesinde artarak 3,7 milyar dolar, İta ithalat ise yine 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,2 oranında azalarak 5,2 milyar Dolar olarak kaydedilmiştir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.