Öne Çıkanlar Koronavirüs CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak chp niğde milletvekili ömer fethi gürer sıla gündem başlıkları vodafone suriye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk fırat kalkanı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli akbank

Elektriğe Yüzde 250 Gizli Zam

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, elektrik şirketlerinin yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yüzde 250 oranında gizli zam yaptığını açıkladı. Göktaş, “Bu zam dolayısıyla tüketicinin evinde kullandığı elektrik faturasına 40- 50 TL fazla ücret yansımakta” dedi.

Göktaş yazılı açıklamasında 2016 yılının gelmesiyle maaşlarda bazı artışların olduğunu belirtirken, bunun yanı sıra her gün her şeye yeni bir zam geldiğine dikkat çekti. Bunların içinde yaşamsal değeri olan ve hayatı direkt ilgilendiren elektrik konusunun da olduğuna değinen Göktaş, “2016 yılı ilk ayında başlayan faturalandırma sonuçları el değil cep yakıyor, ocak söndürüyor. Yeni faturalarda kayıp kaçak bedeli, perakende satış bedeli, iletim bedeli kalemleri, dağıtım bedeli kalemi altında toplanmış, ayrıca faturalarımıza enerji fonu bedeli, TRT payı, ETV eklenmekte ve en sonunda bunların tamamı toplanıp bir de KDV eklendiği görülmektedir” şeklinde belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın denetimindeki elektrik şirketlerinin yeni yılın ilk ayından itibaren elektrik faturalarındaki dağıtım bedeline yaklaşık yüzde 250 oranında gizli zam yaptığının anlaşıldığına dikkat çeken Göktaş, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu zam dolayısıyla normal tüketicinin evinde kullandığı elektrik faturasına 40- 50 TL fazla ücret yansımakta. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 21 Mayıs 2014'te elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedellerinin dürüst ödemesini yapan vatandaştan alınamayacağı kararını vermesiyle başlayan süreçte yeni yöntemler bulan ilgililer, yönetmelikte değişiklikler yapıp vatandaşa çile çektirmeye devam ediyorlar. Bu arada haksız ve hukuksuz bir şekilde tahsilâtı sürdürüyorlar. 2016 itibari ile emekliye, asgari ücretliye verildiği söylenen zammın ve artışın böylece bu uygulamayla bir anlamı da kalmamıştır. Tüketicilere günahtır. Dar gelirliye günahtır. Gelen faturalar ocak söndürmekte, yuva yıkmaktadır. Bu nasıl bir insaf ve vicdandır.”

-BU YANLIŞI VE HAKSIZLIĞI DÜZELTİN-

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, açıklamasını şöyle sona erdirdi:

“Şimdi Devletimizi yöneten güzel insanlara soruyoruz, bu sistemde, bu uygulamada faturaların düşük gelmesi mümkün mü? Verginin vergisinin ödendiği bir ortamı yaşıyoruz. Elektriği çalanın parasını dürüst ve onurlu vatandaştan tahsil ediyoruz. Bu hak ve hukuk çerçevesinde adil oluyor mu? Bir kanuni düzenleme ile vatandaşı rahatlatmak yerine çile çektirmeyi doğru bulan anlayışı doğru bulmuyoruz.  Devletimizin güzide yöneticilerine sesleniyoruz, bu yanlışlığı, bu haksızlığı gidersinler. Aksi durumda biz bunu yargıya taşıyacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.