Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs sıla vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Enerji Bakanı Albayrak'tan Doğalgaz Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Doğalgaza zam var mı?" sorusuna, “Önümüzdeki dönemde bırakın zammı enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmalara başladık” yanıtını verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Berat Albayrak, “Önümüzdeki dönemde Doğalgaza zam var mı?” şeklindeki bir soru üzerine, “Çok özel bir soru bu. Son 10 yılda enerji fiyatlarındaki artışa dayalı ciddi artışlar yaşadık. Buna mukabil önemli bir gaz tüketicisi olarak bu gaz fiyatlarının artışından dolayı çok ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldık. Uzunca bir süre biz hükümet olarak gaz fiyatlarındaki çok fahiş artışları vatandaşlarımıza yansıtmama hususunda uzunca bir süre sübvanse ettik. Belirli bir tavan koyduk. Onun üzerindeki özellikle BOTAŞ kurumumuz uzun yıllar zarar etti. Tabi sübvanse etme noktasında ciddi bir yük yüklendi. Fiyatların pahalılaşması noktasında vatandaşlarımız ciddi bir yük yüklendi ama devlet olarak biz bunu önemli bir sürede önemli ölçüde taşıdık. Önümüzdeki dönemde bırakın zammı enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmalara başladık” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.