Öne Çıkanlar KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Bugün tespit edilen hasta sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Pietro Saletta 27 Ocak Gündemi Enis Berberoğlu enflasyon yunanistan

ESDER: “Bag-Kur Borcunun Yapılandırılması Esnaflarımızı Sevindirdi”

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Bağ-Kur prim borçlarının yapılandırılması ve bu sayede emekliliği gelenlerin emekli olabilmesinin esnafı memnun ettiğini bildirdi.
 
Çelikuş, açıklamasıda, sayıları bir buçuk milyonu aşan esnafın uzun zamandır beklediği Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un TBMM’de kabul edildiğini anımsattı.
 
Esnafin vatanını seven ve borcuna sadık olduğunu belirten Çelikus, ancak haksız rekabet koşulları, alışveriş merkezleri ve neredeyse her mahalleye açılan hızlı tüketim marketleri dolayısıyla esnafların ekonomik sıkıntıya düştüklerini kaydetti.
 
ESDER’e üye esnafların da SGK primlerini ödemekte zorlandığını hatta bu nedenle emeklilik planlarını ertelemek zorunda kaldıklarını aktaran Çelikus, şöyle devam etti:

“Hükümet son dönemde esnaf ve sanatkarlarımız için önemli adımlar atıyor ve biz de bunları memnuniyetle destekliyoruz. Esnafımız son darbe girişiminde olduğu gibi her zaman devletinin yanında olmuş ve adeta istikrarın, barışın, huzurun göstergesi olmuştur. Bu nedenle onların da büyümeleri, istihdama ve ekonomiye katkı sağlamaları için gerekli düzenlemeler büyük önem taşımaktadır. Borçların yapılandırılması da bunlardan biridir. Bu sayede esnafımız hem borç yükünden kurtulacak hem de emekli olabilecek.”
 
Çelikus, yapılandırmada faiz ve gecikme zammının silinerek anapara ve ÜFE esas alınmasının da olumlu bulduğunu bildirdi.
 
Borcunu peşin ödeyene ayrıca yüzde 50 indirim yapılmasının da esnaf için iyi bir firsat olduğunu belirten Çelikus, bu imkanı bulamayanlar için taksitin yani sıra Halk Bankası’ndan kredi alınma çalışmalarına işaret etti.
 
Çelikus esnafları ekim ayı sonuna kadar Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İlk Müdürlükleri'ne başvurmaları gerektiğini hatırlattı.
 
Çelikus, 15 Temmuz’da şehit ve gazi olanların SGK borçlarının silinmesinin de doğru bulduklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.