Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla chp niğde milletvekili ömer fethi gürer suriye google akbank vodafone CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ato tim gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

"EYT Mağdurlarına Bir An Önce Emeklilik Hakları İade Edilmelidir"

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “AKP iktidarı, artık günü kurtarma çabası ile hareket etmeyip yurttaşların çıkarları doğrultusunda hareket etmeli, EYT mağdurlarının bütün hak kayıplarını iade ederek askerlik borçlanması ve o dönemde staj yapmış tüm yurttaşlarımızı adaletli bir şekilde yasaya dâhil etmesi gerekmektedir. “ dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, EYT konusunda yazılı açıklamada bulundu.

Konfedererasyondan yapılan açıklama şöyle;

"Aralık ayında mağduriyetlerin giderileceği söylenen milyonlarca EYT’li yurttaşımızın sorunları üzerine meclis görüşmesi yapılacaktır. Aynı zamanda bütçe görüşmelerinin yapıldığı bu tarihlerde EYT’li yurttaşlarımıza harcanacak parayı bütçeye koymamıştır.

Meclisin aralık ayında yapacağı bütçe görüşmeleriyle aynı tarihlerde EYT konusuna ne kadar çözüm üretilebileceği tartışmalıdır ve söz verilen süreye yetişebileceği mümkün görülmemektedir.

Ayrıca Çalışma Bakanı’nın formüller üzerine tartışılıyor açıklamasıyla iade edilecek emeklilik haklarının gerçekten sorun çözmek adına mı yapıldığı yoksa yine AKP iktidarının seçim çalışması mı olduğu bilinmemektedir.

1999 öncesi 1 günlük BAĞ-KUR primi ile borçlanarak emekliliğe hak kazanılabiliyorken, o dönemde iki yıl boyunca staj yapmış veya askerlik borçlanması bulunan yurttaşlarımıza emeklilik hakkı tanınmayacaktır.

Milyonlarca EYT’li yurttaşımızı her seçim dönemi gündeme getiren ancak seçim kazandıktan sonra bir köşeye bırakan AKP iktidarı yine aynı şekilde göstermelik bir çözüm üretme arayışındadır.

AKP iktidarı, artık günü kurtarma çabası ile hareket etmeyip yurttaşların çıkarları doğrultusunda hareket etmeli, EYT mağdurlarının bütün hak kayıplarını iade ederek askerlik borçlanması ve o dönemde staj yapmış tüm yurttaşlarımızı adaletli bir şekilde yasaya dâhil etmesi gerekmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.